Dan po prihodu  se je vodstvo reprezentance udeležilo sestanka vseh tehničnih delegatov olimpijskih iger. Dogovorili so se še o zadnjih organizacijskih podrobnostih, uredili vse prevoze na treninge in se dogovorili za prijateljske tekme.

 

Naši športniki so takoj zjutraj odšli na prizorišča treningov.

Petrač je skupaj s trenerjem opravil trening vzdržljivosti v parku, 45 minut oddaljenem od hotela. Kolesarski šampijon je pod budnim očesom Toneta Kunaverja opravil tudi tri šprinte.

Samotu najbolje kaže ravno v tej disciplini. Sicer pa je Ljubljančan na olimpijskih igrah nastopil že desetkrat in Sloveniji priboril kar šest medalj. Iz zimskih olimpijskih iger na Finskem ima 3, v Švici si je prismučal eno, na Švedskem je prav tako osvojil eno. Ima tudi medaljo iz letnih iger v Bolgariji. Je edini športnik, ki ima medalje tako iz letnih kot tudi iz zimskih olimpijskih iger.

 

Trener Kunaver je z varovančevo pripravljenostjo zadovoljen.


Košarkaška reprezentanca ima v svoji bogati športni zgodovini kar nekaj priznanj iz večjih tekmovanj. Košarkarji se lahko pohvalijo z dvema srebrnima medaljama iz olimpijskih iger v Rimu, leta 2001 in iger v Melbournu, ki so potekale leta 2005. Lansko leto pa so iz evropskega prvenstva v Bambergu prinesli še eno srebrno medaljo.  Prvi trening v Tajpeju so imeli že prvi dan po prihodu. Košarkaško reprezentanco je ob 9. uri pred hotelom čakal avtobus, ki je naše šampijone, trenerja  in njegovega pomočnika ter fizioterapevta odpeljal v 30 minut oddaljeno športno dvorano, ki se nahaja v srednji šoli Taipei Municpal Yu Cheng Senipor High School, ki jo obiskuje kar 1500 učencev. Na poti smo prečkali reko Kee Lung in ob rahlem pršenju dežja, ki je značilen in pogost za monsunsko obdobje v tropih, opazovali na stotine stolpnic, športnih objektov in tajvancev, ki se večinoma prevažajo naokrog z motorji, ki jih v 2,6 milijonskem glavnem mestu Tajvana res ni malo.


Fantje so danes trenirali različne taktike igre in pilili gibanje za blokom, obrambo, napad, podaje, met na koš, vzdržljivost, natančnost, navajali so se tudi na malo drugačne žoge, kot jih imamo v Evropi. V ekipi se pozna rahla utrujenost zaradi 32 ur dolge poti na Tajvan, poleg tega se športniki soočajo s šestimi urami časovne razlike in izjemno visokim odstotkom vlage. Občutek lahko primerjamo z obiskom turške savne. Ravno zaradi težjih pogojev življenja in popolnoma drugačne klime, kot je v Evropi, so športniki pripotovali na prizorišče iger nekaj dni pred začetkom. Dejstvo pa je, da se bodo morale vse reprezentance privaditi na težke razmere, tako da bodo vsi nastopili v zanje težkih pogojih. Morda bodo tokrat imeli nekaj prednosti domačini in reprezentanca Tokia.

   

Košarkaše čaka zvečer še trening v fitnesu, jutri pa je nov dan, ki ne bo nič zaspan, ampak delaven in aktiven.  Nestrpno že pričakujemo prihod Eve Zorko potočnik, ki bo skupaj z Petro Nareks pripotovala ravno dan pred otvoritvijo iger.

 

Ogled video posnetkov

Print Friendly, PDF & Email