Danes je potekala novinarska konferenca na kateri se je zbralo preko 200 novinarjev iz celega sveta.

   

Donalda Ammons, predsednica mednarodne športne organizacije, je izpostavila pomen medijev za razvoj in prepoznavnost olimpijade gluhih. Večanje števila medijskih hiš, ki poročajo o dogodku, veča njegovo pomembnost in priča o razvoju in popularnosti olimpijade, saj so novinarji prvič prisostvovali na največjem športnem dogodku za gluhe šele leta 1979 na olimpijskih igrah na Danskem. Predsednica je izpostavila vitalno vlogo medijev pri obveščanju javnosti in večanju prepoznavnosti iger za gluhe. Izrazila je navdušenje, da se iger udeležuje vsako let več držav, letos kar 85, saj je športni dogodek tudi priložnost za druženje svetovne gluhe skupnosti, ne le športnikov. Letos se pričakuje spektakularna otvoritev, saj vsi mediji v državi poročajo o dogajanju. Na vsakem koraku lahko vidimo plakate, ki obveščajo o dogajanju, vsako jutro v vseh časopisih preberemo nove informacije. Otvoritveno ceremonijo, za katero so vse karte že razprodane,  bo nacionalna televizija prenašala v živo, prav tako vsa tekmovanja. Priča bomo nepozabnemu dogodku, ki ga bo spremljala vsa svetovna javnost, morda tudi Dalajlama, ki se te dni mudi v Tajpeju. Pri organizaciji dogodka sodeluje kar 860 oseb iz vrst tehničnega osebja. V časopisu je bilo moč prebrati še, da bodo ob tej izjemni priložnosti izdali posebno serijo znamk. Zasledili smo tudi, da naj bi jutri Tajpej dosegel tajfun, na srečo so nas danes obvestili, da nas bo na dan otvoritve obšel.

   

Košarkaši so danes odigrali prijateljsko tekmo z Grki, ki je bila sicer zaprta za javnost in medije, vendar so naši fantje dobro izkoristili priložnost, da so ocenili svojo pripravljenost, izvedbo tehnik in natančnost meta. Potekal je tudi sestanek s tehničnim osebjem pred začetkom tekmovanja. Izvedeli smo, da je na olimpijske igre prišlo vseh 15 košarkaških prijavljenih reprezentanc .  Prva tekma bo že v nedeljo, 6. Septembra, vodstvo reprezentance je moralo Rankoviču priskrbeti novo zaščitno kapo, saj je bila njegova obstoječa neprimerna za tekmovanje. Pomerili se bomo z Rusijo. Samo Petrač je prav tako opravil trening. Trener Kunaver dobro ocenjuje njegovo formo. Tekmovalec je potreboval »valerje za ogrevanje«, zato mu jih je vodstvo že priskrbelo.  Na tehničnem sestanku kolesarjev smo izvedeli, da so prišli na tekmovanje vsi prijavljeni kolesarji, izvedli so tudi žreb številk. Proge si en dan pred tekmovanjem žal ni možno ogledati, ampak le eno uro pred tekmovanjem, tako da tekmovalna trasa ostaja neznanka. 6. septembra bo potekala prva tekma. Kolesarji bodo pomerili moči v šprintu. Danes je končno pripotovala tudi Eva Potočnik, skupaj s trenerko Petro Nareks.

   

Eva bo že jutri zjutraj začela s treningom. Ob 8:30 ima odhod izpred hotela do dvorane. V ponedeljek jo čaka žreb številk pred velikim nastopom.

 

OGLED VIDEO POSNETKOV 

Print Friendly, PDF & Email