V soboto 31. marca se je v novomeški dvorani Marof odvijal finale slovenske lige v košarki na vozičkih. V Finale so se uvrstili štiri najboljše ekipe po odigranih petih kolih, ki so se v soboto pomerile med sabo po play off sistemu. Odigrane so bile štiri tekme, ki so bile prava paša za vse obiskovalce in poznavalce košarke na vozičkih. Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa DP Ljubljana Mercator, ki je v finalni tekmi v podaljških premagala odličnega nasprotnika ekipo DP Celje z rezultatom 55:53. Tretjega mesta se je veselila ekipa DP Maribor, ki se je v tekmi za tretje mesto pomerila z domačo ekipo DP Novo mesto. Vse ekipe je ob koncu DP pozdravil predsednik ZŠIS-POK Emil Muri in predstavnik izvajalca DP v košarki na vozičkih Mirko Sintič. Medalje najboljšim so podeljevali Emil Muri, Mirko Sintič, Primož Jeralič ter člana Košarkarskega kluba Krka Zoran Dragič in kapetan Jaka Balažič. Zoran Dragič se je pomeril tudi pri metanju na koš iz košarkarskega vozička in priznal, da je potrebo veliko truda in znanja, da lahko hkrati obvladaš žogo in košarkarski voziček.

{gallery}slike/120331_DP_kosarka_na_vozickih{/gallery}
Foto: Franci Škrbina

Na tekmi sta bila s strani Zveze paraplegikov Slovenije (Gregor Gračner), podeljena tudi pokala najboljšemu strelcu lige Janiju Ovčakarju in najboljšemu mlademu košarkarju na vozičkih Enisu Musiću. Pokale sta podeljevala delegat na tekmi Milan Lukan in Jaka Balažič. Vem ekipam in članom ekip čestitamo za prikazano borbeno igro na parketu.

Rezultati 1. tekme (DP Ljubljana Mercator : DP Novo mesto)
Rezultati 2. tekme (DP Celje : DP Maribor)
Rezultati tekme za 3. mesto (DP Novo mesto : DP Maribor)
Rezultati finalne tekme (DP Ljubljana Mercator : DP Celje)

Na tekmi so se slikali tudi kandidati za sestavo reprezentančne ekipe, ki bo zastopala slovenske barve na EP divizije B. EP bo potekalo konec Junija v Laškem. Na sliki ni kandidatov, ki nastopajo v klubih po tujini.

Print Friendly, PDF & Email