V  petek, 11.5.2012,  se je na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča (URI – Soča) v Ljubljani odvijal Seminar plavanja invalidov. Organizatorji  Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije-Soča in Fakulteta za šport so odlično pripravili program. Predavanja so izvajali: prof.dr. Anton Zupan, dr. Jernej Kapus, mag. Katja Groleger Sršen, prof.švz Matej Plevnik, dr. Boro Štrumbelj, dr. Hermina Damjan, trener Dimitrij Mancevič ter njegov varovanec in vrhunski plavalec Peter Mankoč, Darko Đurić vrhunski plavalec invalid, dr. Zvone Balantič, prof.švz Niko Cankar ter Jože Okoren predsednik komisije za tekmovalni šport Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite.

Seminarja se je udeležilo 50 poslušalcev, ki so v zaključni obravnavi skupaj s predavatelji ocenjevali stanje na področju tekmovalnega, terapevtskega in rekreativnega plavanja v Sloveniji ter opredelili trenutno stanje izobraževanja in usposabljanja strokovnega osebja za delo na tem področju. V popoldanskih urah so poslušalci lahko teorijo prenesli tudi v prakso.

V prihodnje se namerava izvajati takšne seminarje v večjem obsegu, saj bo le tako lahko strokovno osebje dodatno izpopolnjevalo znanje in posledično na to odlično izvajalo svoje delo.

{gallery}slike/121405_Seminar_plavanje{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email