Mednarodni turnir v showdownu 2013, Paris-Yerres, Francija, 14.3. – 17.3.2013
Slovenska reprezentanca v showdownu, igri slepih in slabovidnih, se bo 14. do 17. marca 2013 udeležila mednarodnega turnirja, ki bo potekal v predmestju Pariza – Yerres. Pod taktirko trenerja Gregorja Habjana bodo reprezentanco zastopali; Peter Zidar, Ladi Humski, Miha Susman, Tanja Oranič in Sanja Kos. Udeležba na turnirju je del priprav na Svetovno prvenstvo v showdownu, ki bo v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja potekalo od 14. do 18. avgusta 2013 v Kamniku.
Spletna stran turnirja (vse informacije dostopne od 14.3. 2013 naprej): http://yerres2013.showdown.fr

Mednarodno prvenstvo v namiznem tenisu invalidov LIGNANO MASTER OPEN (faktor 40) – Italija, Lignano, 19.3. – 24.3.2013
Kot vsako leto se bodo tudi letos igralci namiznega tenisa udeležili mednarodnega prvenstva za športnike invalide v Lignanu, ki bo potekal od 20.3 do 25.3.2012. Pod vodstvom glavnega trenerja Damijana Lazarja in pomočnika Darka Kojadinovića bodo v posamezni in ekipni konkurenci nastopili Andreja Dolinar, Barbara Meglič in Primož Kancler. Reprezentanca bo tako odpotovala  v zmanjšani postavi, saj del ekipe pestijo zdravstvene težave. Naša odlična namiznotenisača Mateja Pintar in Bojan Lukežič še okrevata po operativnim posegu.


Mednarodno tekmovanje v plesu na vozičkih, Cuijk, Nizozemska, 30.3. – 31.3.2013

Plesalci plesnega kluba Zebra, prvega „wheelchair dancing“ kluba v Sloveniji, ki združuje plesne odvisneže na invalidskih vozičkih in njihove hodeče plesne partnerje, se bodo letos udeležili dveh velikih mednarodnih tekmovanj v plesu na vozičkih. Že petič se bodo odpravili na Nizozemsko, kjer poteka največje mednarodno tekmovanje v plesu na vozičkih, ki deluje pod okriljem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja in povezuje najboljše plesalce iz več kot desetih držav. Tekmovanja, ki se bo 30. in 31. marca odvijalo v Cuijku, se bo udeležilo pet plesnih parov. Naše plesalke in plesalci so s petletnim plesnim stažem v primerjavi z več desetletno tradicijo plesa na vozičkih v Evropi še mladi, kljub temu pa se po dosežkih uvrščajo v sam vrh. Sloveniji so na vseh štirih mednarodnih tekmah na Nizozemskem doslej priplesali že 5 bronastih, 13 srebrnih in 8 zlatih medalj.
Udeležba na mednarodnih tekmovanjih je velik finančni zalogaj. Delno stroške uspejo kriti sami, vsega pa vseeno ne zmorejo, zato se trudijo pridobiti čim več sredstev tudi s strani sponzorjev in donatorjev. Na pot do novih zmag jim lahko pomagate tudi vi. S pomočjo SMS Donacije lahko z enim SMS sporočilom darujete 1 euro v fond naših tekmovalcev in jim tako omogočite udeležbo na mednarodnih tekmah. Operaterji mobilne telefonije Telekom Slovenije, Si.mobil in Tušmobi sklenili se odpovedujejo vsem prihodkom poslanih SMS sporočil. Akcija že poteka in bo potekala do konca maja. Vse, kar je treba storiti je, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo PLES na 1919.

 

Print Friendly, PDF & Email