Strelska reprezentanca v postavi Franc Pinter, Damjan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek, Veselka Pevec in Dušan Rupar čaka nastop na IPC svetovnem pokalu v strelstvu v mestu Szczecin, ekipo pa spremlja pomočnik trenerja Aleš Kosmač. Slovenska zasedba je na cilj prispela po 13 urah vožnje.

1704_strelci_sp_poljska_00

Spoznali strelišče

»Včeraj smo opravili trening, na katerem smo spoznavali strelišče, adaptacija na osvetljenost strelišča, saj je vsako malo drugačno ne glede, da ISSF in IPC v svojih tehničnih pravilih predpisuje normative. Opravili smo tudi tehnični pregled opreme, to je, ko sodniki preverijo, če strelska oprema zadostuje oziroma je v predpisanih normativih. Vse smo opravili brez zapletov,« pravi Aleš Kosmač.

En trening zaradi gneče

Danes ima moški del ekipe prosto, treninga ne moremo opraviti, ker je veliko število tekmovalcev in premajhno strelišče, tako da je organizator omogočil samo en trening.

Opozorjeni na nova pravila

Na delu pa bo Veselka Pevec, ki ima ob 15.30 klasifikacijski pregled. Na tem pregledu – oceni klasifikator določi v kateri skupini tekmovalec lahko nastopa. Ob 19.uri sledi tehnični sestanek trenerjev, kjer le ti dobijo še zadnje napotke in morebitne spremembe časov začetkov streljanja skupin ali kakih drugih sprememb. »Opozorjeni bomo verjetno na nova pravil, čas streljanja, varnost. Trenerji imamo tudi pripombe, ki jih na tem sestanku poskušajo popraviti,« sklene Kosmač javljanje s Poljske.

 

 

Print Friendly, PDF & Email