V torek je v Ljubljani potekal prvi sestanek novega vodstva in trenerjev posameznih športnih panog športa invalidov na ZŠIS-POK. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik Damijan Lazar, ki je na tem mestu nasledil Emila Murija. Sestanka sta se udeležili tudi strokovni sodelavki Špela Rozman in Jana Čander.

A in B reprezentanca

130620_sestanek_00

»Zbrane sem seznanil s svojim programom in mojim videnjem razvoja ZSIS-POK v naslednjih štirih letih,« pravi predsednik Lazar. Predlagal je delitve selekcij na A in B reprezentanco, prva bi imela več finančnega in strokovnega suporta, kot B. Športniki bodo podpisali tudi pogodbe, ki bodo vsebovale tudi kodeks obnašanja. Predsednik je na tej točki tudi opozoril, da ima do alkohola in drugih substanc ničelno toleranco in da bo to v bodočnosti sankcionirano, ker imamo že tudi pravilnik o ne rabi oziroma zlorabi alkohola in drugih substanc.

Tim trenerjev

V nadaljevanju je Špela Rozman predstavila pomen planiranja tekmovanj in pregled finančnega stanja čez sezono. Po novem bo obstajal tim trenerjev, ki ga bo vodila Polona Sladič trenerka strelstva in 18 let že selektorka. »Podala jim bo svoje izkušnje glede trening procesov. Trenerji bodo imeli nekoga, na katerega se bodo lahko obrnili, predvsem pa bo to nekdo, ki ima izkušnje in znanje.«

Za konec pa je Lazar trenerje zaprosil, da podajo informacije glede športnih objektov, predvsem s stališča dostopnosti, cene, prijaznosti ter pripravljenosti osebja.  Srečanja in konstruktivnega sestanka se je udeležil tudi obrambni minister Roman Jakič.

 

Print Friendly, PDF & Email