»Ljubljana. Najlepše mesto na svetu. Še malo pa štartamo proti Vrhniki, ker že od Trojan nismo lezli na noben klanec,« je ob odhodu iz Ljubljane zapisal 23-letni športnik invalid Gal Jakič. S kolesom na ročni pogon premaguje razdaljo Slovenije po diagonali, prečenje pa ima delovni naslov Od Goričkega v Piran. »Počutim se dobro,« pove Gal, ki se mu je na poti iz Ljubljane do Obale pridružil še en športni navdušenec Primož Jeralič, ki bo prav tako s kolesom na ročni pogon premagoval kilometre proti Piranu.

130623_jakic_gal_00

Sprejem pri županih

Nekaj čez osmo zjutraj je kolesarsko karavano pred Mestno hišo v Ljubljani pozdravil ljubljanski župan Zoran Janković, nato so se odpravili proti Obali, kjer jih v Piranu pričakujejo nekaj pred 18. uro. Pričakal jih bo piranski župan Peter Bossman. V okviru sprejema bo tudi manjši glasbeni koncert in zaključna prireditev s koncertoma Slavka Ivančiča in Vlada Kreslina.

Za dober namen

Projekt prečenja Slovenije z ročnim kolesom v 24 urah je Jakič, del poti ga je na kolesu spremljal tudi oče Roman, pripravil v partnerstvu z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, kolesaril pa bo v spremstvu nekdanjih onkoloških bolnikov, športnikov, ročnih kolesarjev in drugih znanih osebnosti.

Print Friendly, PDF & Email