Eden od slovenskih adutov na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Lyonu bo zagotovo tudi Henrik Plank, ki bo nastopil v metu krogle in kopja. Na paraolimpijskih igrah v Londonu je osvojil četrto mesto v metu kopja, na svetovnem prvenstvu na Novi Zelandiji leta 2011 pa je v metu kopja z novim evropskim rekordom, 17.23 m, zasedel 2. mesto. »Treningi potekajo kot morajo, po načrtu,« nam pojasni Plank, ki vadi pod taktirko Luke Cmoka v Šentjurju, odkoder prihaja.

130715_plank_00

Forma bo prava

»Poudarek je predvsem na tehniki, to moramo izpiliti, kar je zmanjkalo v Londonu,« nadaljuje Henrik, ki je zadovoljen s trenutnim nivojem forme. To je potrdila tudi zadnja društvena preizkušnja v Mariboru.

V dvorani in na štadionu

»Med tednom vadiva po šestkrat ali sedemkrat, vsak trening traja okoli dve uri in pol,« še izvemo, eden od teh je malce krajši – do uro in pol. Odvisno je tudi, ali sta s trenerjem v dvorani ali na štadionu, čas dela pa je odvisen tudi od temperature – če je toplo, je ogrevanje bistveno krajše.

Z novo rokavico

»V zadnjih dneh bom delal še na hitrosti izmeta. Povsem pa se bom navadil tudi na novo rokavico, s katero se držim. Ta bo dlje zdržala, saj ni povsem navadna, ampak premore posebne pasove,« še pove Plank, ki konkurence ne spremlja.

»Če bi se s tem obremenjeval, potem ne bi več treniral. Delam trdo, vse ge po načrtu, to šteje,« še pristavi naš sogovornik, ki v Francijo, tam še ni tekmoval, odhaja v petek.

Print Friendly, PDF & Email