Slovenija je na olimpijskih igrah gluhih ponovno klonila proti Rusiji z 69:76. V predtekmovalnem delu so bili Rusi boljši za tri točke. Tokrat pa je bilo usodnih sedem točk razlike, da so Slovenci izpadli iz boja za peto mesto.

130729_gluhi_kosarka_01
Ob polčasu -2

Slovenci so tekmo začeli obetavno in v začetku srečanja povedli, vendar se je že v drugi polovici uvodne četrtine pot do zmage odprla Rusiji. Ta je prvo četrtino osvojila z osmimi točkami razlike (21:13). Slovenci so se le vrnili v igro in z vsakim uspešnim napadom zmanjševali svoj zaostanek za Rusijo, ki je ob polčasu znašal samo dve točki (33:35). V tretji četrtini se je nadaljeval izenačen boj med reprezentancama, vendar so aktualni evropski prvaki izgubili preveč žog, ruski koš pa je ostajal prazen. To pot so Rusi prevladovali v vseh elementih igre, predvsem so bili boljše strelsko razpoloženi in z natančnim metom vztrajno poviševali prednost. Tretjo četrtino pa osvojili z sedmimi točkami prednosti (55:48).

Lukić obudil upanje

Pet minut pred koncem srečanja je bila razlika samo še dve točki. Nato je v zadnjih dveh minutah Saša Lukić z metom za tri točke dosegel izenačenje za Slovenijo. Vendar so Rusi v protinapadu zadeli met za tri točke in do konca srečanja še povečali razliko v svojo korist in tekmo zaključili z zmago.

Osem kandidatov za medalje

Miha Zupan nam je po tekmi povedal, da je posebnost teh olimpijskih iger, da je kar osem reprezentanc v boju za medalje. Medtem ko je to veljalo v preteklosti le za štiri. Kvaliteta gluhe košarke vztrajno narašča, medtem ko, na žalost, ostaja slovenska klop prekratka. Največ košev sta dala na slovenski strani Saša Lukić in Miha Zupan, ki sta prispevala vsak po 23 točk, Zupanu je ponovno uspel tudi dvojni dvojček (23 točk in 14 skokov). Svojo zadnjo tekmo na olimpijskem prvenstvu bodo Slovenci odigrali proti Argentini, sklenejo na gluhi.si.

Olimpiada gluhih, za razvrstitev od 5. – 8. mesta, 2.8.
Slovenija – RUSIJA 69:76
Slovenija: Lukič 23, Zupan 23, Jakofčič 7, Starc 1, Makuc , Šebjan , Orešnik 3, Žabot 4, Perić 8.

Print Friendly, PDF & Email