Slovenska reprezentanca v ribolovu s plovcem je včeraj odpotovala v BiH v mesto Čapljina, kjer bo do petka trenirala, v soboto in nedeljo pa nastopila na 15. svetovnem prvenstvu.

Peterica na pot

Slovenija je odšla na pot z osemčlansko zasedbo, od tega je pet tekmovalcev, trije pa so zadolženi za logistiko ter podporo. Trener je Petar Dimitrovski, vodja odprave Jure Hochkraut, k delu so povabili še Benjamina Jurmana. Slovenija bo nastopila v postavi kapetan Rudolf Centrih, Boštjan Javernik, Franc Štefanič, Branko Zelič, Željko Mavrič.

130530_ribolov_00

Med svetovno elito

»Sodimo med pet najboljših na svetu,« meni Jure Hochkraut o prvenstvu in konkurenci, kjer naj bi sodelovalo 12 zasedb. Danes bo slovenska vrsta opravila v Čapljini prvi uradni trening, tako bo do petka, v soboto in nedeljo pa sta na sporedu tekmi, ki bosta dali svetovnega prvaka med posamezniki ter ekipami.

Dvakrat svetovni prvaki

Na sami tekmi vsak od tekmovalcev lovi v svojem sektorju s konkurenco, najboljši je tisti, ki zbere najmanj negativni točk. Izkupiček šteje za posamično in ekipno razvrstitev. Slovenija je v ribolovu s plovcem prava velesila. Leta 2004 in 2009 so bili svetovni prvaki, najprej doma v Radečah, pred štirimi leti pa na Portugalskem.

Z navijači bo lažje

»Fantje so dobro pripravljeni, nekaj bo odvisno tudi od žreba, svoje pa bo naredilo vreme. Napovedano je, da se bo ogrelo do 45 stopinj Celzija. Imeli bomo tudi nekaj navijačev, obljubili so, da pridejo,« sklenejo v našem taboru, kjer jim na tem mestu želimo srečno in uspešno!

Print Friendly, PDF & Email