V danski prestolnici, Kopenhagnu, se je v nedeljo, 1.9.2013 zaključila generalna skupščina IBSE, Mednarodne športne organizacije za slepe in slabovidne, ki je prinesla veliko novih obrazov v vodstvu organizacije. Predsednica je s 33 glasovi postala Jannie Hammershoi iz Danske, njen protikandidat Robert Fenton jih je zbral 6 glasov,bivša športnica, tudi paraolimpijka v goalballu, je tako nadomestila Filipinca Michaela Barreda.
V tekmi za podpredsedniški stolček so sodelovali štirje kandidati, in sicer Lidia Abramova  iz Rusije, Misako Kamamoto Japonska, Sandro Laina in Joseph Walsh USA. Največ glasov so predstavniki 39 držav namenili slednjemu, američanu Josephu Walshu, bivšemu paraolimpijcu.
Za blagajnika je bila izvoljena Brigitta Kovacs iz Madžarske, športni direktor je postal Torsten Karlsson iz Švedske, generalni sekretar Hank van Aller iz Nizozemske, vodja klasifikatorjev pa Aspasia Vouza iz Grčije. Na mestu izvršnega direktorja ostaja Neil O΄Donovan.
Pred novoizvoljenim vodstvom so številne zahtevne naloge med katerimi je najpomembnejša razvoj in izboljšanje klasifikacijskega procesa za športnike. Pomembna novost, ki je bila potrjena na skupščini, je selitev sedeža IBSE iz španskega Madrida v nemški Bonn, v neposredno bližino Mednarodnega paraolimpijskega komiteja.
Predsedniki kontinentalnih odborov so postali Martin Okyjo iz Kenije za Afriko, Mark Lucas iz Amerike za Ameriko, Radha Karshnan iz Malezije za Azijo, Sally Wood Lamont iz Romunije za Evropo in David Blyth iz Avstralije za Oceanio.

Slovenijo je na skupščini zastopala Andreja Razlag, predsednica podkomiteja za kegljanje pri IBSI.

{gallery}slike/130902_IBSA_Danska{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email