Do evropskega prvenstva še več kot mesec in pol, med 20. in 25. oktobrom ga bo gostila Španija, slovenska strelska reprezentanca pa se že pospešeno pripravlja na začetek. »Imamo še deloma bazične treninge. Po navadi strelska sezona traja od oktobra do julija/avgusta, letošnje evropsko v oktobru pa ima precej nenavaden termin, ki smo mu zato morali podrediti tudi odmor med sezonama. Drugo leto je namreč svetovno prvenstvo že julija, tako, da ne bomo mogli imeti neke pavze po evropskem,« pravi glavna trenerka Polona Sladič.

Na pot popolna ekipa

130904_strelci

Strelci zato sedaj intenzivno pridobivajo nazaj kondicijo po tem krajšem odmoru čez poletje. Sledili bodo specialni  treningi – koncentracije, taktike, posebej pa še final. »Stabilizirati moramo rezultate in to je to. Zaenkrat je planirano, da na prvenstvo odide popolna ekipa, torej: Franc Pinter in Dušan Rupar v kategoriji SH1 in Veselka Pevec, Damjan Pavlin in Gorazd F. Tiršek v kategoriji SH2, s trenerjema Polono Sladič in Alešem Kosmačem,« doda Sladičeva.

»Nekoliko je še vprašljiv nastop Tirška, ki se že od spomladi bori s težavami s spodnjim delom hrbta in je zato izgubil kar precejšen del sezone. Upamo na njegov nastop, saj brez njega tudi nimamo ekipe v kategoriji SH2,« še pristavi in nadaljuje:

Visoka pričakovanja

»Naša pričakovanja so vedno visoka, torej finala in boji za medalje,  žal pa je konkurenca vse hujša, svoje so naredila tudi nova pravila, tako, da je včasih velik uspeh že uvrstitev v finale. Do EP bomo imeli konec septembra še ene vikend priprave, potem pa v začetku oktobra zaključne sedemdnevne priprave, kjer bomo izpilili formo.«

Print Friendly, PDF & Email