Zavod za šport Mestne občine Ptuj se je že ob pripravi na letošnji športni vikend v času od 6. do 8. septembra odločil, da med udeležence vključi tudi športnike invalide.

Odbojka sede:

Sodelovala celotna slovenska ženska reprezentanca s strokovnim vodstvom, pridružili pa so se tudi štirje člani moške reprezentance sedeče odbojke (ženska ekipa je sodelovanje na Ptuju izkoristila za skupne tridnevne priprave pred odhodom na EP na Poljsko).  V sobotni dopoldanski eksibicijski tekmi so se pomerile z moško ekipo gluhih športnikov, članov MDG Maribor-Ptuj in jih gladko premagale.  Popoldan s odigrale dve prijateljski uradni tekmi z moško ekipo. Pred začetkom jih je pozdravila podžupanja Mestne občine Ptuj gospa Helena Naudauer in Sandi Mertelj, direktor Zavoda za šport MO Ptuj kot predstavnik organizatorja športnega vikenda.

 

Košarka na vozičkih:

Sodelovala dva člana Društva paraplegikov JZ Štajerske iz Celja Boris Hebar in Vinko Hren.

Namizni tenis na vozičkih:

Sodeloval Primož Kancler iz Poljčan, stalni član slovenske reprezentance v namiznem tenisu za invalide.

Streljanje na vozičku:

Sodeloval Franc Pinter, stalni član slovenske reprezentance v streljanju za invalide. Spremljal ga je sin Jan.

Na vseh štirih športnih terenih se je s športniki invalidi dalj časa zadržal eden od ambasadorjev letošnjega športnega vikenda, vrhunski slovenski športnik boksar Dejan Zavec.

Na stojnici DŠI MOST so obiskovalci dobili veliko informacij o športih za invalide. V vlogi promotorjev je bilo 9 članov društva, ki so pomagali na posameznih športnih točkah, kjer so se predstavljali športniki invalidi. Na pobudo DŠI MOST so stojnico postavili tudi člani Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Maribor.  DŠI MOST je na stojnici izvedlo MOST-ovo likovno delavnico, kjer so obiskovalci risali motive na temo športa invalidov.

Prav tako so se obiskovalci v MOST-ovi nagradni igri preizkusili v poznavanju nekaterih posebnosti za košarko na vozičkih in streljanju na vozičkih. Trije, ki so pravilno odgovorili, so bili  nagrajeni. Udeležence ptujskega športnega vikenda je nagovoril tudi predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar, sklene Silva Razlag.

Print Friendly, PDF & Email