Alen Kobilica je po srditem boju prišel v Londonu do 4. mesta na svetovnem prvenstvu v paratriatlonu, kar je izjemen uspeh slovenskega športnika.

Dve medalji ostali doma

Svetovni prvak je postal Britanec Chris Goodwin, ki 750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in pet kilometrov teka premagal v uri sedmih minutah in 53 sekundah. Srebro je pripadlo Ukrajincu Vasilu Zakrevskemu (1:10:54), bron pa Britancu Haseebi Ahmadu (1:14:17). Kobilica je za bronom zaostal osem sekund.

130912_kobilica_00

Odlično na kolesu

Prva disciplina je bila plavanje, s katerim je opravil zelo dobro in ohranil stik z vodilno trojko, iz vode je prišel na tretjem mestu. Na kolesarskem delu sta s partnerjem Petrom Harnoldom vozila zelo dobro in rahlo pobegnila pred zasledovalci.

Sledil je še tek, kateri je Alenova neparadna disciplina in v kateri ima še največ rezerv. »Pričel se je ogorčen boj za tretje mesto, v zadnji krog so pritekli trije, Alen pa je prišel v cilj kot 4. Po pregledu so diskvalificirali Britanca, ki je v cilj prispeli kot prvi. Naj omenim da je bila konkurenca izjemno številčna in zelo močna,« sklene Alenov trener Gregor Nahtigal.

Vrnili so mu zmago

A je bilo veselje v slovenskem taboru bolj kratkega daha, saj so Britancu vrnili zmago. Alen pa je pristal na 4. mestu, kar pa je ob krstnem nastopu še vedno izjemen dosežek.

»Petek 13. je srečen dan, to sem rekel že prej. Sama tekma je minila v izjemnih pogojih – voda je imela 14 stopinj, za nameček je še deževalo. Ko si v vodi pri 14 stopinjah in poprej dežuje, sploh tega ne čutiš. Adrenalin kar šprica od tebe. Do konca tekme se celo preznojiš, tako ti je vroče,« je še dodal Kobilica.

Print Friendly, PDF & Email