»Lepo je bilo,« pravi Erik Rosenstein, ki je v Beogradu na mednarodni kolesarski dirki spremljal in bdel nad kolesarskim dvojcem Roman Pongrac – Marko Sever. Fanta sta navdušila, domov sta se vrnila z tremi zmagami in enim tretjim mestom.

131003_sever_pongrac_00Dobil je krila

»Roman je imel hudo konkurenco, Marko nekoliko manjšo. Oba sem zalagal s pravimi informacijami. Romanu pa je očitno še dodatno pomagalo, ko sem ga obvestil, da je na kronometru v določenem trenutku za sekundo prehitel najhujšega tekmeca. To mu je dalo krila,« se spominja Rosenstein tekme na čas, zadovoljen pa je tudi s tem, kako sta fanta opravila s prvo cestno preizkušnjo.

Konec sezone

»Potrdila sta moja pričakovanja,« še doda, potem pa nadaljuje: »Sezone je konec. Pongraca sedaj čaka operativni poseg, verjamem, da se hitro in uspešno vrne. V pol leta bi ga radi imel spet v tekmovalnem ritmu. Nenazadnje – tudi kolo je idealna pot za rehabilitacijo,« dodaja Rosenstein, ki trenira s Pongracem, nasvete pa enkrat ali dvakrat tedensko deli tudi s Severjem.

Na vsaj tri tekme

Znan je tudi že plan za novo sezono­. Radi bi na pet tekem v Evropi, realno je pričakovati, da bodo cekini za tri ali štiri. Rosenstein pa tudi upa, da najdejo kaj mladih sil, da se tradicija športa nadaljuje.

Iskanje mladih

»Delamo na tem, trudimo se, upam, da nam uspe. Pozorni smo na vse mlade. A saj veste – prisiliti nikogar ne moremo. To mora vsakega preprosto zanimati, lahko pa mlade animiramo,« še doda Rosenstein.

Print Friendly, PDF & Email