V petek je v španski Alicante odpotovala strelska reprezentanca Slovenije, ki jo od 21. do 25.10. čaka nastopa na evropskem prvenstvu. Ekipa pod vodstvom Polone Sladič in Kosmač Aleša bo nastopila v sestavi Franc Pinter in Dušan Rupar v kategoriji SH1 in Damjan Pavlin ter Gorazd F. Tiršek v kategoriji SH2.

131020_strelci_01

Brez Pevčeve

Žal pa na EP zaradi poškodbe komolca ni odpotovala Veselka Pevec. »To žal tudi pomeni, da Slovenija v kategoriji SH2 ne bo imela ekipe, ki bi morala braniti zlato in srebrno medaljo iz leta 2007, ko je potekalo zadnje EP v nemškem Suhlu,« pove Sladičeva.

Po novo – 26. zaporedno medaljo

»Strelska reprezentanca je imela v letošnji sezoni kar veliko težav s poškodbami. Rupar se že dlje časa ukvarja s poškodbo rame, Tiršek je zaradi težav s hrbtom izgubil večji del sezone, in ga po EP čaka operacija,  mesec dni pred ep pa se je poškodovala se Pevčeva. Ne glede na vse težave je vzdušje v ekipi dobro in pozitivno in strelci upamo, da se bo uresničil rek, da sreča spremlja pogumne. Tako bomo dali od sebe vse, da se vrnemo še s 26. zaporedno medaljo z velikega tekmovanja. Tekme se začnejo 21.10. in bodo potekale do 25.10.« sklenejo v slovenskem taboru.

:: Uradna spletna stran prvenstva

Print Friendly, PDF & Email