S porazom, še tretjim na tem prvenstvu, je konec sanj golbal reprezentance o visoki uvrstitvi. Še več – zasedba je zavoljo treh ničel padla v skupino B evropskega prvenstva, ki se bo skupaj s petimi reprezentancami borila za obstanek v skupini A – eliti golbala . Po dveh ponedeljkovih porazih je bilo jasno, da mora Slovenija drugi dan tekmovanja biti bolj zbrana in uspešnejša.

131105_golbal_02
EP v golbalu, 5.11.
Slovenija – Finska 5:14

4.11.
Slovenija – Turčija 10:15
Slovenija – Belgija 4:7

6.11.
Slovenija – Češka

Brez napredovanja

»Nov poraz proti Finski je slovenske golbaliste oddaljil od možnosti za napredovanje. Še slabše, že pred zadnjo tekmo z Češko je znano, da smo izpadli v B skupino EP,« pove trener Ivan VinklerSam začetek današnjega obračuna je bil fantastičen. Slovenija je povedal 2:0, tekmo pa je imela pod nadzorom.

Poškodba Ledinka

»Nato so se začele pojavljati težave. Na hitro smo dobili tri gole. Da bi izgledalo še slabše, se  je poškodoval Ledinek. Verjetno ima poškodovano trebušno prepono. Tako je verjetno za njega EP končano. Nadaljevanje ni bilo nič boljše. V napadu smo se delovali nevarni. Medtem, ko je obramba popolnoma pustila. Zanesljivega poraza niso spremenile niti menjave; vse skupaj za končni rezultat 5:14,« sklenejo v našem taboru.

Print Friendly, PDF & Email