Slovenski gluhi futsalisti so se med 13. in 16. februarjem mudili v Budimpešti. Udeležili so se kvalifikacij za EP v futsalu v bolgarski Sofiji, a so bili na kvalifikacijah žal neuspešni.

140217_futsal_00

Uvodna poraza usodna

Uvodoma so priznali premoč Italiji, 7:2 je bilo za naše zahodne sosede. Na drugi tekmi se je Slovenija pomerila z Madžarsko in v prvem polčasu sta bili obe reprezentanci enakovredni, čeprav je slovenska reprezentanca ves čas imela pobudo. Za 1:0 je bil uspešen Sašo Lukič, a so zatem naši reprezentanti v dveh minutah prejeli dva zadetka. Sledil je bliskovit povratek in izenačenje na 3:3. V drugem polčasu se je napetost stopnjevala in domačini so pred polno tribuno svojih navijačev z lahkoto vodili igro, čeprav je imela naša reprezentanca veliko prilike, a žoga ni in ni hotela v gol. Sreča je bila na strani Madžarov, ki so se veselili zmage (10:5).

Boljši tudi Belorusi

Po tekmi so bili igralci vidno razočarani, saj so s tem zapravili priložnost za vstop na evropsko prvenstvo gluhih v futsalu, ki bo novembra v bolgarski prestolnici Sofiji. Tja sta se na kvalifikacijah uvrstili Italija in Belorusija, ki je bila za konec z 8:4 boljša tudi od Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email