Že četrto leto zapored je v spomladanskih mesecih Društvo paraplegikov Gorenjske organiziralo turnir v košarki na vozičkih. Letos se je turnir odvijal v soboto 5.4. v dvorani Pod Stolom v Žirovnici, saj je tamkajšnja občina društvu brezplačno ponudila dvorano.

140410_kosarka_00

Tesno z Italijani

Med ekipami Celja, Palfinger Marine Maribora in domače ekipe se je turnirja na vabilo Gorenjcev udeležila tudi ekipa Nordest Castelvecchio iz italijanske Gradiške. Prvo tekmo so domačini gladko dobili proti Celjanom z rezultatom 56:31. Druga tekma je bila bolj razburljiva, saj so Mariborčani za las zgubili z Italijani (44:47). V tekmi za tretje mesto pa se je odvijal štajerski obračun med ekipo Maribora in Celja. Tu so bili uspešnejši igralci iz mesta ob Dravi, saj so Celjane ugnali z rezultatom 61:49.

Domačinom 2. mesto

V finalu se je bil boj med Italijani in domačini, vendar se je na koncu tekma obrnila v prid gostom (54:61), domačini pa so se morali zadovoljiti z drugim mestom. Turnir je bil uspešno izpeljan tudi s pomočjo donatorjev. Tudi tokrat je na pomoč priskočila Zveza paraplegikov Slovenije in finančno pomagala pri projektu. Nepogrešljiva pa je bila tudi prostovoljka Alenka, ki je vse goste in nastopajoče razveseljevala s sladkimi dobrotami in kavico.

Print Friendly, PDF & Email