V Novem mestu se je danes končala 6. sezona regionalne košarkarske lige NLB WHEEL, ki jo vodi Zveza paraplegikov Slovenije (soorganizator je Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, turnirja pa se je udeležil Jože Okoren, podpredsednik ZSIS-POK), za operativo pa je bil zadolžen Gregor Gračner, generalni sponzor tekmovanja je banka NLB d.d.

foto_91

Debi selektorja

Za naslov prvaka so se merili KKI Vrbas (BiH), italijanski Castelvecchio, avstrijski RSV , KIK Sana, KKI Zagreb in slovenska okrnjena reprezentanca. Prvič se je na delu predstavil tudi novi selektor reprezentance v košarki na vozičkih Gregor Vodenik.

Vnovič v BiH

Prvaki so prvič postali košarkarji KKI Vrbas (kapetan ekipe je bil slovenski reprezentant Suad Hodžić, v ekipi pa še reprezentant Nedžad Budimlić), ki so v finalu tesno s 56:54 odpravili Castellvechio (tu sta igrala dva slovenska reprezentanta Milan Slapničar in Slobodan Banjac), bronasti so bili Avstrijci. Slovenija je zasedla končno 6. mesto.

Pozdrav predsednika

Zbrane je uvodoma pozdravil Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, ki praznuje 45 let delovanja na Slovenskem. Kastelic se je zahvalil vsem, ob tem pa izrazil upanje, da banka NLB d.d. ostane podpornica tekmovanja.

Priznanja najboljšim ekipam so podeljevali Matjaž Smodiš, vodja košarkarske šole, nekdanji košarkar Krke in kapetan reprezentance, Alenka Janžekovič Kavšek, direktorica dolenjske podružnice banke NLB in novomeški podžupan Franci Bačar.

»Čestitke vsem vam za izvrstne tekme. Čestitam prvakom. Vsi vi pa ste nam lahko za vzor,« je dejal Smodiš. Temu je svoje dodal še Franci Bačar, ki je vsem košarkarjem čestital za toliko pokazanega življenja. Banka NLB je ob koncu slovesnosti podelila dva invalidska vozička, prvega je prejel avstrijski košarkar Ernst Kočnik, drugega pa član italijanske ekipe Izet Sejmenović.

Peterka sezone 2013/2014:

Elvis Fazlić (KIK Sana)
Ante Štimac (KKI Vrbas)
Milan Slapničar (Castellvechio)
Elvir Modronja (KKI Vrbas)
Ademir Demirović (KKI Vrbas)

Dosedanji prvaki Lige NLB Wheel:

2013/14:
KKI Vrbas

2012/13:
KKK K3 Sarajevo

2011/12:
KIK Sana

2010/11:
KIK Sana

2009/10:
KIK Sana

2008/09:
KIK Sana

Liga NBL Wheel, finalni turnir, dvorana Marof, Novo mesto, 12.4.

tekma za 5. mesto:
KKI ZAGREB – Slovenija 61:54
(Dolega 20, Avdić 12; Gračner 18, Musić 13)

tekma za 3. mesto:
RSV KÄRNTEN – KIK Sana 60:58
(Holderrnig 22, Karting 14; Karupović 22, Vehabović 20)

tekma za 1. mesto:
KKI VRBAS – Castelvecchio 56:54
(Demirović 21, Modronja 18, Budmlić 2; Bernardis 21, Sejmenović 17, Banjac 5)

Videopovzetek turnirja:

Print Friendly, PDF & Email