Darko Đurić je skupaj s svojo spremljevalno ekipo podpornikov v Hotelu Marinšek  v Naklem predstavil rezultate dosedanjih aktivnosti pri zbiranju sredstev za »nadomestne noge« (bionske mikroprocesorske proteze Genium Knee, nemškega proizvajalca Otto Bock). Predstavitvi se je pridružila prof. dr. Helena Burger, strokovna direktorica na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, ki je natančneje predstavila nove proteze in njihove prednosti v primerjavi z dosedanjimi. Predstavljena (Katja Mikelj, poslovna vodja COP na URI Soča) je bila tudi finančna konstrukcija projekta, ki naj bi bil zaključen konec avgusta, ko se bo Darko vrnil z evropskega prvenstva v Eindhovnu. Prodajna cena nemškega proizvajalca znaša 118.112 EUR + 9,5 % DDV, ki bo zaradi odličnih pogajanj vodstva URI Soča (na osnovi dolgoletnega uspešnega sodelovanja s proizvajalcem) in posebnega sklada, ki ga ima proizvajalec za vrhunske športnike, znižana za 43.363,37 EUR.

140418_duric_00

Skoraj 80.000 evrov

Tako bo Darko moral (ob upoštevanju prispevka  Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije – 6.513,27 EUR) pred aplikacijo novih protez  plačati »le« 79.456 EUR Tudi ta znesek je zanj ogromen, zato smo se odločili, da bomo aktivnosti pri zbiranju sredstev za pomoč Darku pri nakupu njegovih »novih nog« povečali, saj je bilo doslej zbrana komaj četrtina potrebne vsote (20.000 EUR).

Jasni cilji

Na konferenci so bili predstavljeni tudi  Darkovi športni cilji na evropskem prvenstvu  (Eindhoven, avgust 2014), svetovnem prvenstvu (Glasgow, julij 2015  in na paraolimpijskih igrah (Rio de Jenerio, september 2016).

V podporo Darku

 

Na konferenci so sodelovali tudi  predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije (Damijan Lazar), Darkov podpornik in organizator mnogih dobrodelnih akcij (Tone Fornezzi Tof), predsednica Društva za boljši svet (Alenka Kos), direktor Hotela Marinšek (Marjan Marinšek) …, ki so že in še bodo sodelovali pri aktivnostih, da bo Darko v avgustu 2014 lahko nakazal finančna sredstva za »nove noge«.

Print Friendly, PDF & Email