V nedeljo je v Kranju potekal skupinski trening (razdeljeni so bili v tri skupine) za vse parakolesarje. To je bila dobra priložnost, da bi lahko še kdo prišel in preizkusil vožnjo s kolesom. Delo je vodil trener Aleksej Dolinšek.

Sodelovali so:

:: kolesarji na specialkah: Roman Pongerc, David Kuster, Miha Cerar
:: kolesarji z ročnimi kolesi: Anka Vesel, Marko Doberšek, David Razboršek, Matej Lednik
:: klečeča kolesarja: Peter Cerar in Primož Jeralič

Zavoljo bolezni sta manjkala Marko Sever in Edo Ješe.

{gallery}fotogalerije/141014_kolesarstvo{/gallery}

Velodrom in šprint

Skupinska vožnja je potekala po regionalni cesti iz Kranja, Škofje loke, Medvod, Zbilja ter nazaj do Kranja. Za konec je sledila dirka na velodromu KK Sava Kranj  in pa šprint na 1000 metrov. Dan so sklenili s skupinsko fotografijo za potrebe promocije parakolesarstva. Na treningu so sodelovali tako reprezentanti kot člani KK Tušmobila-Zveze paraplegikov Slovneije.

Cilj: integracija in promocija

»Trenutno kake konkretne integracije še ni. Se pa dela na tem. Parakolesarji z ročnimi na čelu in pa Aleksejem Dolinškom smo nekako vlečna sila, ki želimo, da se več piše, govori, da se nas vidi, da se nas upošteva in izenačuje z ostalimi kolesarji, ker mislimo, da si to zaslužimo. Zato bomo aktivno sodelovali na sejmu Expo, ki poteka nekaj dni pred ljubljanskim maratonom, kjer bomo aktivno promovirali ZŠIS-POK in športno panogo parakolesarstvo v Sloveniji,« pove Primož Jeralič.

Print Friendly, PDF & Email