Petek je predzadnji dan tekmovanja v Sant Cugatu in hkrati najpomembnejši. Tudi za slovensko boccia reprezentanco, ki jo čaka šest tekem. V teh dvobojih bodo slovenski grb zastopali trije tekmovalci, ki bodo proti tekmecem iskali nujno potrebne zmage za napredovanje. Sploh po včerajšnjem malo manj uspešnem dnevu, saj sta izgubila tako Fabio Rizzi kot tudi Natalie Finkšt. Slednja je sicer imela priložnost za zmago, a je bilo na žalost v zadnjem nizu nekaj zgrešenih metov preveč in nasprotnik iz Slovaške je to izkoristil ter zmagal s 5:2.

150402_boccia_00

A kot rečeno Finkštovo zdaj čaka še ena priložnost. Tako kot njen reprezentančni Rizzi mora obe današnji tekmi zmagati, kar bi zelo verjetno pomenilo uvrstitev v osmino finala. Primorca svoja prva dvoboja igrata ob 10:20, predstavnica nežnejšega spola čaka izraelski nasprotnik, medtem pa bo Rizzi tekmoval proti Rowu iz Velike Britanije.

Slabo uro pred tem bo na igrišče med posamezniki nastopil tudi Matjaž Bartol, ki ga v skupini D čaka tekma proti enemu izmed članov bronaste portugalske ekipe med pari v BC4. Dvoboj bo sicer izjemno pomemben, saj gre naprej le prvi iz vsake skupine, a v primeru ugodnega razpleta v nadaljevanju tekmovanja poraz še ne bi bil odločilen. Vseeno pa upajmo, da si Matjaž že s prvim dvobojem skorajda zagotovi sobotni četrtfinale. Za novinca bi bil to izjemen uspeh in velika nagrada za naporne zadnje tedne. Iz prve roke vam lahko namreč povemo, da so bili vsakodnevno usmerjeni le v treninge in priprave na čim boljše rezultate.

Print Friendly, PDF & Email