V Laškem so se končali posamični obračuni. V ženski konkurenci so se po dveh naslovov veselile Hrvatice in Poljakinje, v moški konkurenci so šle tri zlate kolajne v Španijo. Slovenski trojec navdušil med dvojicami.

Ekipno navdušili

Dvojec Primož Kancler&Bojan Lukežič in slovensko – hongkonška naveza Luka Trtnik&Yip Ming Lee so napredovali v četrtfinale. Trtnik in Lee sta v osmini finala v razredu M7 s 3:0 odpravila ukrajinski dvojec Victor Karp&Victor Omelchuk. Kancler in Lukežič sta bila boljša s 3:1 v igrah od belgijske naveze Benjamin Marotte&Vinzenco Nardello.

»Vesel sem, ker je Luki Trtniku uspelo do prve zmage med člani. To je dokaz, da smo pri delu z mladimi na pravi poti. Taka zmaga pa bo tudi dobra vzpodbuda za Luko,« je bil uspeha Trtnika vesel tudi selektor Damijan Lazar.

Je pa iz nadaljnega tekmovanja izpadel naš reprezentant Ljubiša Gajič, ki je s Poljakom Tomaszem Jakimczukom priznal (0:3) premoč ruski navezi Rasul Nazirov&Evgenij Riazantancev.

:: Uradna spletna stran turnirja 12. Thermana Open

:: Rezultati v živo

:: Uradni Facebook profil turnirja 12. Thermana Open

Hrvatice dvakrat

Prvakinje in prvaki 12. Thermana Open turnirja so postali Poljakinja Dorota Buclaw (SF1). Rusinja Nadejda Pouchacheva (SF2), Hrvatica Andjela Mužinić (SF3), ki je bila v finalu s 3:0 boljša od Avstrijke Doris Mader. V SF4 smo videli v finalu srbski obračun. S 3:1 je bila Borislava Perić-Ranković boljša od Nade Matić. V SF5 je zmaga pripadla Jordanki Khetam Abuawad, ki je s 3:1 odpravila Švedinjo Ingelo Lundbäck. Brez izgubljenega niza je do naslova v SF6 prišla Hrvatica Sandra Paović, ki je bila za konec še s prepričljivih 3:0 uspešnejša od Marine Litovchenko. Pričakovano se je naslova v SF7 veselila tudi Nizozemka Kelly Van Zon, ki je porazila Turkinjo Kurbro Ocsoy. Poljski je zmago v združeni skupini SF8-9 priborila Karolina Pek. V SF10 je šel naslov v  Brazilijo. Bruna Costa Alexandre je s 3:1 v nizih odpravila Mirjano Lučić (Hrvaška). Rusinja Elena Prokofeva je prvakinja razreda SF11.

V pravem epskem obračunu v moški kategoriji SM1 je Korejec Dae Young Joo s 3:2 odpravil Britanca Roberta Davisa. Čeh Jiri Suhanek je prvak SM2, po pričakovanjih pa je Nemec Thomas Schmidberger upravičil vlogo favorita v SM3. Azijski obračun za zmago v SM4 je pripadel Korejcu Jung-Gil Kimu, s 3:1 je porazil Tajvanca Wanchai Chaiwuta. V SM5 je zmagal Norvežan Tommy Urghaug, ki je s 3:2 porazil Turka Alija Ozturka. Britanec Paul Karabardak je najboljši v razredu SM6, srebro je pripadlo Nemcu Thomasu Rauu. V SM7 se je po zmagi nad Britancem Williamom Bayleyjem naslova veselil Ukrajinec Maksym Nikolenko. Tudi v razredu SM8 je šlo zmaga v Ukrajino. Viktor Didukh je s 3:1 odpravil Francoza Thomasa Bouvaisa. Prvo mesto v SM9 je špripadlo Špancu Juan Batistu Perez Gonzalezu, ki je s 3:0 premagal Nizozemca Gerben Lasta. Španci so najboljši tudi v SM10, prvo mesto je pripadlo Jose Manuel Ruiz Reyesu. Špansko slavje pa je z uspehom in 1. mestom v SM11 sklenil Eduardo Cuesta Martinez.

Print Friendly, PDF & Email