S kvalifikacijami parakajakašev in parakanuistov se je začela druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je v Duisburgu na uvodni tekmi nastopil odlično, saj si je z zmago v svoji kvalifikacijski skupini parakajakašev na 200 metrov priveslal neposredno uvrstitev v finale, ki bo danes ob 13. uri.

150502_fabcic_00

Dve leti po tem

Dejan Fabčič je po dobrem nastopu na nedavnem evropskem prvenstvu na Češkem, kjer je bil peti, zelo dobro veslal tudi na tekmi svetovnega pokala v nemškem Duisburgu. Na prizorišču, kjer je leta 2013 doživel krstni nastop na največjih parakajakških tekmovanjih, je bil najboljši v svoji kvalifikacijski skupini in si tako zagotovil neposredno uvrstitev v sobotni finale.

V skladu z dogovorom

»Za to tekmo je bila taktika enostavna. Trenerka Nina Mozetič je rekla, da moram biti prvi v skupini, da se direktno uvrstim v finale in se mi ni potrebno ukvarjati še s polfinalom. In jaz sem jo seveda ubogal,« se je nekoliko pošalil Dejan Fabčič, nato pa podal še oceno svojega nastopa: »Veslanje je bilo kar dobro. Naredil sem, kar sva se pred tekmo dogovorila in tega sem najbolj vesel. Vem, da sva čez zimo in v zadnjih tednih delala dobro, kar se mora poznati tudi na rezultatu. Sedaj se bom spočil, malce potreniral start, v soboto pa upam, da bom pokazal še tiste nekaj rezerve, ki je do sedaj na tekmi nisem uspel.«

Fabčič, ki je dosegel skupno četrti čas kvalifikacij, je bil v svoji skupini za dobro sekundo hitrejši od nemškega predstavnika Patrika Fogarasija, tretji pa je bil Španec Javier Reja.

Print Friendly, PDF & Email