Slovenski parakolesarji so se na tekmi evropskega pokala v slovaški Vratni odločno pomerili s konkurenco ter osvojili visoka mesta ter nove UCI točke za uvrstitev na igre v Riu! Pretekli vikend je v Vratni potekala dirka evropskega pokala, ki se je je udeležilo 51 kolesarjev iz 10 držav. Slovenske barve so zastopali Primož Jeralič, Anka Vesel, Roman Pongrac, David Kuster in Marko Sever. Po cestni dirki in posamični vožnji na čas so v skupnem seštevku osvojili: Primož Jeralič (H5) 1. mesto, Anka Vesel (H3) 2., David Kuster (C4) 2., Roman Pongrac (C2) 3., Marko Sever (H4) pa 4. mesto.

:: Fotogalerija s Slovaške

Nov velik uspeh

“Vsi so tudi prišli do lepega števila UCI točk, kar pomeni odličen nastop ter velik uspeh slovenske odprave. Reprezentanco je prvič doslej spremljal tudi športni terapevt/maser Silvo Pšeničnik, sicer znani ultramaratonski kolesar. S svojim znanjem in prisotnostjo je našim tekmovalecm še nekoliko olajšal nastop na tekmovanju,” po koncu nastopov povedal trener in vodja reprezentance Aleksej Dolinšek.

Po Nemčiji še v Švico

Parakolesarska karavana se prihodnji teden seli na tekmo svetovnega pokala v nemškem Elzachu, kjer bodo naše barve branili Primož Jeralič, Marko Sever in Roman Pongrac. Po tekmi v Nemčiji sledi selitev na svetovno prvenstvo v Švico, ki predstavlja vrhunec letošnje kolesarske sezone.

Print Friendly, PDF & Email