Hrvaški Varaždin od danes pa do sobote gosti evropske paraolimpijske igre mladih, kjer sodeluje več kot 700 športnic in športnikov. Slovenija se bo predstavila v plavanju, atletiki in bocci.

1607_logo_igre_00

Slovenska reprezentanca:

Plavanje (10): Jaka Gimpelj, Ema Masterl, Patrik Jagodic, Amadeja Urbanc Vlahov, Maj Rezman,Aleš Brežnik, Miha Štefanič, Maruša Golčer,Julijan Janez Križaj, Luka Keber,

Atletika (1): Tanja Glušič

Boccia (4): Nika Škof, Tina Žinger, Zikret Hirkič, Ezana Žulič

Nad tekmovalci bdi trenerska ekipa v postavi Katarina Praznik, Dragana Sterdjević, Tatjana Lapuh, Nejc Lovšin, Barbara Zabukovec, Irena Lamovec ter spremljevalci Semka Hirkic, Stanka Klepec, Branko Žiger, Mateja Škof, Marjan Glušič.

Danes klasifikacija in trening

»Pričakujem, da bodo plavali po svojih najboljših močeh in da vse izpeljemo, kot smo si zastavili,« pred odhodom pove  Nejc Lovšin, eden od trenerjev plavanja. Marjan Glušič so spremljal hčerko Tanjo, za katero bo to sploh prvo tekmovanje, preizkusila pa se bo v metu krogle in tekih na 200 in 400 metrov. Barbara Zabukovec in njeni štirje mladi tekmovalci iz zavoda CIRIUS Kamnik (BC3 – Zikret Hirkić in NIka Škof, BC2 – Tina Žinger in Ezana Zulić) bodo imeli danes naporen dan. Po prihodu jih čaka klasifikacija in trening.Tekmovanje bomo spremljali tudi na spletni strani ZSIS-POK.

Print Friendly, PDF & Email