V angleškem Nottinghamu bo med 20. in 26. julijem potekalo prvo svetovno prvenstvo gluhih v tenisu. Slovenske barve bo branil 19-letni Marino Kegl, ki v tem hipu zaseda 17. mesto na svetovni lestvici.

1907_kegl_00Zadnji treningi v Mariboru

»Forma se stabilizira, na svetovno prvenstvo grem pripravljen. Treniramo skozi celo leto, razen junija smo, zaradi mature, malo prilagajali treninge,« je pred odhodom v Veliko Britanijo povedal Marino Kegl. V minulih dneh je vadil na terenu TK Natka v Mariboru, saj so v klubu nadarjene teniške igralke Natalije Šipek premogli trdo podlago, kakršna bo Kegla pričakala v Nottinghamu. Na treningih je Marinui spariral Jagoš Babovič iz ŽTK Maribor.

Po najboljših močeh

»Posebnih pričakovanj nikoli nimam, vedno dam vse od sebe in vedno igram po najboljših močeh. Vse je odvisno od dnevne forme in počutja na dan tekme. V tenisu gluhih je konkurenca izredno močna, saj najboljših 25 s svetovne lestvice uspešno igra tudi med slišečimi,« je povedal Marino, ki bo danes dobil tudi tekmeca za posamične boje.

Marina bosta na SP spremljala trener in vodja reprezentance Darko Kegl in asistent trenerja in sparing partner Tomislav Ternar.

:: Videprenos svetovnega prvenstva v Nottinghamu

Videoprispevek ob odhodu na SP:

Print Friendly, PDF & Email