Z nastopom Aleš Sečnika in končnim 11. mestom na 50m hrbtno so se danes končali slovenski nastopi na svetovnem plavalnem prvenstvu v škotskem Glasgowu.

1607_secnik_ales_00Ocena po koncu prvenstvu

»Darko Đurič se vrača domov z dvema šestima, sedmim in osmim mestom in se je v vseh nastopih uvrstil v finale. Čeprav po mestih ne morem obiti ravno zadovoljni, smo lahko s trendom rezultatov, saj se je Darko ponovno približal najboljšim na svetu in medalje niso bile nedosegljive zanj v zgoščeni konkurenci. Aleš Sečnik ni dosegel željenih ciljev – približati se osebnim rekordom. Dosegel je enajsto in osemnajsto mesto. Poznale so se zdravstvene težave v zadnjih dveh mesecih pred prvenstvom. Oba plavalca dostojno zastopala Sloveniji in zlasti Darko Đurič se lahko na evropskem in paraolimpijskih igrah ponovno nadeja vrhunskih rezultatov. Hvala tudi trenerjema Alenu Kramerju, Alešu Kuharju in maserju Boštjanu Dolinarju za vse opravljeno v preteklem letu in tekmovanju,« je po koncu tekmovanja povedal selektor reprezentance Boro Štrumbelj.

Darko Đurić je bil 6. na 200m in 50m prosto, 7. mesto je zasedel na 100m prosto, 8. pa je bil na 50m delfin. Aleš Kramar je bil na 50m 18., na 50m hrbtno pa 11.

Več o svetovnem prvenstvu:

:: Rezultati in urniki na SP v Glasgowu

:: Videoprenos tekmovanja iz Glasgowa

 

Print Friendly, PDF & Email