Slovenija je več kot uspešno nastopila na pravkar končanih evropskih paraigrah v Varaždninu, od koder so se naše športnice in športnimi vrnili s 27 medaljami. Vse so osvojili v plavalnem taboru, kjer so po novem ponosni lastniki osmih zlatih, 14 srebrnih in petih bronastih medalj.

 

:: Fotogalerija iz Varaždina

Plavalci do kolajn

Na 100m in 50m prosto ter 50m hrbtno se je zlate medalje razveselila Ema Masterl, Amadeja Urbanc Vlah je bila peta (na 50m prsno pa 4.). V moški konkurenci sta na 50m prosto (in tudi na 100m prosto) Patrik Jagodic in Jaka Gimpelj osvojila srebro in bron. Jagodic je bil drugi tudi na 50m hrbtno, takisto je uspelo tudi Gimplju. Julijan Janez Križaj je bil 5. Aleš Breznik je v svoji kategoriji zasedel 2., Maj Rezman pa 3. mesto.

Na 100m prsno je Maruša Golcer osvojila 1. mesto (na 50m prsno in 50m hrbtno je bila 2.), Ema Masterl je bila druga. Pri fantih so se izkazali Miha Štefanič (1.), Maj Rezman (2.), Julijan Janez Križaj (2.), Jaka Gimpelj (3.), Luka Keber (3.). Križaj je bil srebrn na 50m prsno, zmage se je veselil tudi Miha Štefanič, srebra pa Maj Rezman. Štefanič in Breznik sta bila 2. in 3. tudi na 100m prosto. Na 50m delfin sta zmagala Patrik Jagodic in Miha Štefanič. Na 100m hrbtno je Patrik Jagodic osvojil 2. mesto, drugi je bil tudi Aleš Breznik.

Glušičeva dvakrat tretja

Atletske barve je branila Tanja Glušič, ki je na 100m zasedla 3. mesto, prav tako tretja pa je bila tudi v teku na 400 metrov.

»Naši igralci glede na svoje izkušnje niso igrali slabo, so se kar dobro držali tako pred kot med tekmo. Čeprav je ta olimpijada za mlade, pa je kar nekaj igralcev z več mednarodnimi izkušnjami,« meni selektorica Barbara Zabukovec, Slovenija pa je tekmovala v postavi Nika Škof, Tina Žinger, Zikret Hirkič, Ezana Žulič.

Dobra izkušnja

Zikret in Nika sta v kategoriji BC3 tekmovala že v petek. Zikret je prvo tekmo izgubil z Murgulyem z 1:6, drugo pa z Niko Škof z 4:5. Prav Murguly pa je bil premočan tudi za Niko (0:9). Tina in Ezana sta bili na tekmovališču v petek in soboto. Tina je v skupini BC1 prvo tekmo proti Einbucherju izgubila z 0:8, včerajšnjo tekmo pa je zmagala z 5:3. Polfinale ji je zaradi prevelike točkovne razlike ušel le za las. Ezana je žal izgubila obe tekmi (1:6, 0:5).

»Za nobenega od igralcev ne moremo reči, da je igral slabo, vsak je imel tako slabše kot boljše mete, definitivno so to igralci, ki se bodo z vztrajnostjo, treningom, boljšo opremo in izkušnjami z bodočih tekmovanj razvili v dobre, če ne celo odlične igralce boccie. To tekmovanje nam je lepa izkušnja in tudi trenerki boccie iz zavoda CIRIUS Kamnik sta dobili veliko novih spoznanj tako glede opreme kot tudi treninga samega,« so še povedali v našem taboru.

 

Print Friendly, PDF & Email