Po dnevu počitka je Tadej Enci včeraj sklenil nastope na evropskem atletskem prvenstvu gluhih in naglušnih, ki je potekalo na Poljskem. Za konec je na 8. progi kot 6. pritekel v cilj preizkušnje na 200 metrov. Evropski prvak je postal Ukrajinec Nosenko.

2507_enci_00

Še povečati količino treningov

Ob koncu tekmovanje je povedal, da je dal vse od sebe za dober rezultat pol krajši razdalji od 400 m, kar je njegova najljubša disciplina. V prihodnje želi s pomočjo svojega trenerja še povečati količino treningov k še boljši pripravljenosti za nadaljnje nastope v atletiki gluhih.

Uspel na prvem tekmovanju

S nastopi na njegovem prvem evropskem prvenstvu gluhih v atletiki je končal s uvrstitvijo v finalni nastop na razdalji 200 m in zaključil s nepričakovano osvojeno bronasto medaljo v disciplini na 400 m. Kar je za Tadeja velik uspeh, ki je odšel na prvo tako veliko tekmovanje v atletiki gluhih in pridobil izkušnjo več.

»Kot vodjo odprave me je Tadej Enci zelo presenetil s svojim resnim pristopom in presežkom rezultatov za prve nastope nasploh med gluhimi atleti ter upravičil za še nadaljnje nastope na mednarodnem tekmovanju gluhih v atletiki,« je po koncu tekmovanja povedal Robert Žlajpah, ki se je na tem mestu zahvalil Zvezi za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) za opremljanje odprave in izdatno financiranje atletu Tadeju Enciju ter Atletski zvezi Sloveniji za izposojo opreme Tadeju.

Rezultati finalnega teka na 200 m:

1. Mykola Nosenko (Ukrajina) 21.65
2. Ulia Aksenov  (Rusija) 22.37
3. John Ruddy (Velika Britanija) 22.39
6. Tadej Enci 22.80

 

Print Friendly, PDF & Email