V Los Angelesu na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade je pred nami zadnji tekmovalni dan s preostalimi štirimi slovenskimi nastopi. Predzadnji dan najuspešnejši Bine Koren – zlat v metu mini kopja.

0108_zlata_medalja_00

Koren zlat

Koren je tako srebru iz suvanja krogle pridal še najžlahtnejše odličje. Laščan pa ne blesti le na tekmovališču, pač pa ga sporazumevanje v angleščini vodi v pisan svet Hoolywooda, ki ga z njegovo pomočjo spoznavajo tudi ostali člani ekipe. Večina je namrerč z nastopi že končala, Bineta pa na finalni dan čaka še nastop skupaj s sotekmovalci v štafetnem teku na 4×100 metrov. Martin Dernovšek bo poleg tega tekmoval še v skoku v daljino.

Nogometaši srebrni

“Sprehod po medaljo” bo opravilo zadnjega dne za nogometaše, ki so se srčno borili v finalnem obračunu z ekipo Isle of Man in izgubili z minimalnim rezultatom 1:0. “Tudi srebra smo veseli, saj smo se zanj levje borili ves čas iger,” je dejal trener Franc Forstner in pohvalil ekipo, ki jo sestavljajo: Denis Huber, Marko Mavrovič, Mitja Cokan, Silvo Glazer, Darko Plešnik, Aleš Donau, Boštjan Pipan in vratar Branko Glavač. Ekipa je tako ponovila uspeh iz leta 2007, ko so bili nogometaši pod istim vodstvom na Kitajskem prav tako drugi. 

Judoistka Katarina Šimbera je ponoči pribojevala srebro, atletinja Neža Perdih pa je bila na 200 metrov druga. Danes čakajo finalni obračuni še mešane dvojice v balinanju in namiznem tenisu. Los Angeles, ki je minuli teden gostil letošnje največje športno tekmovanje na svetu, pa se že pripravlja na sklepno slovesnost na zgodovinskem Memorial Coliseum.

Print Friendly, PDF & Email