V soboto smo se v Tržiču poslovili od 71-letnega Janeza Furlana, ki je v preteklih desetletjih pustil globoko sled v športu invalidov. Janez Furlan je bil od svoje mladosti dalje predan športu. Njegova najljubša panoga je bilo alpsko smučanje. Kot tekmovalec je dosegal medalje na mednarodnih tekmovanjih, zelo veliko pa se je ukvarjal s treniranjem smučarjev invalidov. Bil je vodja reprezentance na svetovnih prvenstvih in paraolimpijskih igrah, nosilni pri organizaciji številnih republiških in državnih prvenstev (v nekdanji Jugoslaviji). Po njegovi zaslugi je dolgo potekalo zgledno sodelovanje z invalidi smučarji avstrijske Koroške.

V Zvezi za športi invalidov Slovenije je opravljal številne naloge: v komisiji za tekmovalni šport, kot trener, predsednik zveze. Leta 2002 je prejel priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja za volontersko delo v športu.

V času, ko mu zdravstvene težave in leta niso več dopuščala aktivnega športnega delovanja, ni pozabil na šport invalidov ampak je še bolj podrobno spremljal kaj se dogaja na tem, njemu tako ljubemu področju. Iskreno se je veselil številnih odmevnih rezulatatov slovenskih športnic in športnikov invalidov.

Zaradi te njegove vloge v športu invalidov mu lahko v imenu športnic in športnikov invalidov rečem le: Janez, hvala za tvoje vztrajno delo v športu invalidov!

Ernest Jazbinšek

Print Friendly, PDF & Email