Danes se v Milanu začenja svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Svojega predstavnika bo imela tudi Slovenija, saj se bo Dejan Fabčič boril za najvišja mesta. V prvi vrsti pa za normo za paraolimpijske igre v Riu 2016. Vozovnico za Rio si bo priborilo najboljših šestih tekmovalcev. Danes ob 11. uri Dejan začne s kvalifikacijami, na
štartu je kar 27 tekmovalcev.

150501_fabcic_00 TV Slovenija na obisku

»Program je bil odličen in tudi forma je dobra. Rezultati na treningih so spodbudni, čutim, da sem hiter in lahko rečem, da sem najbolje pripravljen v moji karieri. Dodatno motivacijo mi je dal tudi nov čoln, ki sem ga dobil na izposojo pred enim mesecem in se v njem res dobro počutim. Kam me bo to pripeljalo v Milanu, ne morem vedeti, ker bo tam zbrana res vsa stalna konkurenca in tudi nekateri novi tekmovalci, ki so letos prestopili iz parakanuja,« je pred tekmovanjem povedal Fabčič, ki ga je na enem od zadnjih treningov pred odhodom v Milanu obiskala tudi ekipa TV Slovenija.

:: Videoprispevak TV Slovenije o Dejanu Fabčiču

:: Uradna stran prvenstva v Milanu

:: Videoprenos prvenstva

Prenos prvenstva si bo mogoče ogledati na Youtube, Eurosportu, nekaj pa tudi na TV SLO 2 (posnetek v soboto ob 16.10 in v nedeljo ob 15.45).

 

Print Friendly, PDF & Email