Slovenska strelska reprezentanca je srečno pripotovala v ameriški mesto Fort Benning, kjer se jutri začne tekma za svetovni pokal. Reprezentanca, nad njo bdi trenerski dvojec Polona Sladič – Aleš Kosmač, bo danes še vadila, potem pa jo čakajo nastopi. V ZDA se bodo preizkusili Veselka Pevec, Franc Pinter, Damjan Pavlin in Franček Gorazd Tiršek.

0211_strelci_00

Na poti v ZDA (foto: Facebook)

»Pričakovanja so kot vedno visoka. Ponoviti rezultate s treningov, uvrstitve v finala. Pomembno pa je, da se vzdržuje primerno tekmovalno formo in pa, da se s čezoceanskimi tekmami pridobiva pomembne izkušnje z dolgimi potovanji in streljanjem pod časovno razliko, kar bo prisotno tudi v Riu,« je povedala Sladičeva.

:: Facebook profil slovenske reprezentance

:: Uradna stran tekmovanja v ZDA

Navdušili v Avstraliji

Spomnimo, septembra je reprezentanca blestela na tekmi svetovnega pokala v Avstraliji. Najboljše je nastopila ekipa SH2, v sestavi Pevec, Pavlin, Tiršek, ki je v disciplini R4 (zračna puška stoje) zmagala pred Novo Zelandijo in Avstralijo, v disciplini R5 (zračna puška leže) pa drugo mesto. Posamično je ponovno blestel Tiršek F. Gorazd, ki se je uvrstil v oba finala. V R4 je bil drugi, v R5 pa peti. Uvrstitev v finale je v R4 uspela tudi Veselki Pevec, ki je osvojila končno 6. mesto. V disciplini R5 je imela kar nekaj smole, saj se je morala med tekmovanjem kar dvakrat prestavljati na drugo strelsko mesto, saj se ji je obakrat pokvarila elektronska tarča. Dobro je nastopil tudi Damjan Pavlin, ki pa je imel v obeh nastopih nekoliko nihanj, ki so mu preprečila vstop v finale. Naš najbolj izkušen strelec Franc Pinter se je v njegovi paradni disciplini R1 (zračna puška stoje) uvrstil v finale  in osvojil končno 6. mesto. Z zračno puško leže (R3) je za 0,7 kroga zgrešil finale, z MK puško 3×40 pa je imel enak rezultat kot zadnji, ki se je uvrstil v finale, vendar je imel manj notranjih desetk in nje zato ostal brez finala.

Print Friendly, PDF & Email