S sobotnim slalom se je končal dvodnevni program svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kranjski Gori. Tako kot v petek je tudi tokrat kot predtekmovalec nastopil slovenski smučarski up Jernej Slivnik. „Proga je bila zahtevna, a ta izkušnja mi je v veliko pomoč in hkrati velika vzpodbuda za nadaljnje delo,“ je povedal Hrušičan.

 

Upravičili svoj status

Kranjsko Goro bodo najbolj veseli zapustili trije zlati z zadnjega svetovnega prvenstva in paraolimpijskih iger. Francozinja Marie Bochet (smučarke stoje), Nemka Anna Schaffelhuber (smučarke sede) in Rus Aleksei Bugaev (smučarji stoje) so petkovi veleslalomski zmagi dodali še slalomsko. Rus Ivan Frantsev je bil najhitrejši med slepimi in slabovidnimi,

Med smučarji sede je Hrvat Dino Sokolović za pičlo stotinko sekunde ugnal Japonca Taikija Moriija. Prvo ameriško zmago v tej sezoni pa je med slepimi in slabovidnimi prismučala Staci Mannella, ki jo je kot vodnik spremljal Sadie De Baun.

Radi v koledar svetovnega pokala

„Želimo si, da tekma v Sloveniji postane stalnica svetovnega pokala. Tudi na tak način bi lahko privabili več mladih v ta šport. Na tem pa hvala tudi organizacijskemu odboru tekme v Kranjski Gori, Hit Alpinei, še posebej pa g. Pintarju in družini Jakič, ki so uspeli v nekaj dneh organizirati tekmo v Kranjski Gori,“ je po koncu smučarskega praznika na Gorenjskem povedal Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK.

Tudi Rogla

„Že drugič rešili Mednarodni paraolimpijski komite. Pred tremi leti z Roglo, letos pa s Kranjsko Goro. Z odlično organizacijo tekme pa si bomo skušali odpreti vrata v redni koledar tekem svetovnega pokala. Prvi pogovori so stekli: cilj pa je jasen – alpsko smučanje bi gostili v Kranjski Gori, deskanje pa na Rogli,“
  pa je dodal Damjan Pintar, direktor tekme svetovnega pokala v Kranjski Gori

Karavana pa se že jutri seli v sosednji Trbiž, kjer bosta tekmi 18. in 19. januarja,.

Več podatkov o dogodku v Kranjski Gori, ki poteka pod okriljem podjetja Hit Alpinea:

::Uradni rezultati slaloma
::IPC Alpine Skiing Twitter
::IPC Alpine Skiing (uradna stran)
::Facebook ZSIS POK
:: Videoposnetki s tekme v Kranjski Gori

 

 

Print Friendly, PDF & Email