V nedeljo je v Zagrebu potekal 4. mednarodni turnir v kegljanju za slepe in slabovidne. To je bil hkrati tudi prvi spominski turnir za prezgodaj preminulim kegljačem Stankom Jerkovičem. Turnir se je odvijal na kegljišču KK Grmoščica. Poleg slovenskih ekip (dve iz Kranja, ena iz Ljubljane) so sodelovale še zasedbe iz Beograd, Sarajeva, Banja Luke, Reke, Koprivnice in Zagreba.

Ekipno Ljubljana

Ekipno je zmaga pripadla KPŠRD Ljubljana s 1952 podrtima keglja, druga je bila domača ekipa (1923, tretja pa prva ekipa MDSS Kranj – Sava (1917). Med posameznicami je v B1 (slepi) zmagala domačinka Petra Deša (603), v B2 (močno slabovidni) Nermina Mehulić (681) pred Alojzijo Pirc (670), v B3 (slabovidni) pa Ruža Markešič (702).

Med moškimi pa so šle zmage v vseh kategorijah v Slovenijo. V B1 je zmagal Ljubljančan Mitja Osolnik (571), v B2 Jože Lampe (698) pred Ljubljančanom Igorjem Žagarjem (682) in v B3 Marjan Žalar (734), oba z ekipe MDSS Kranj Sava.

Pozitivna ocena

V memorialni disciplini B2 je bila najboljša Zagrebčanka Nermina Mehulić (718) pred drugouvrščeno Alojzijo Pirc (704) in tretjim Jožetom Lampetom (698). „Turnir je služil tudi kot pregledna tekma forme udeleženih reprezentantov Slovenije, ni se pa štel za nacionalno razvrstitev posameznikov. Trenerka in njen pomočnik sta bila zelo zadovoljna z formo in rezultati reprezentantov,“ je še ob koncu zapisal Franci Pirc.

Print Friendly, PDF & Email