Nadarjeni slovenski smučar Jernej Slivnik je uspešno sklenil sezono. Na odprtem državnem prvenstvu Italije osvojil prvo, v veleslalomu pa tretje mesto! Za Slivnikom, ki je dijak jeseniške gimnazije, je naporna sezona, na katero pa je lahko ponosen.

0404_slivnik_00

Začel na Nizozemskem

Že uvod je bil izvrsten. Na tekmah evropskega pokala v nizozemskem Landgraffu je v mladinski konkurenci zmagal v slalomu s časom 1:12.02 (seštevek treh voženj), v članski konkurenci takisto v slalomu pa je zasedel zavidljivo 16. mesto. Slivnik je na Nizozemskem opravil tudi klasifikacijo.

Navdušil v Srbiji

Na smučarskem kampu Stari planini so se zbrali nadarjeni smučarji pod okriljem IPC Alpine Skiing, ki so tabor sklenili s štirimi tekmami. Hrušičan je navdušil – v mladinski konkurenci je zmagal med slalomisti in bil drugi med veleslalomisti. V veleslalomu je zasedel 2. mesto tudi med člani.

Sodeloval je tudi na tekmah odprtega državnega prvenstva Nemčije v avstrijskem Pitztalu. V hudi konkurenci 124 tekmovalcev iz 24 držav sveta je v svoji kategoriji (sedeči športniki invalidi) v veleslalomu zasedel 26.mesto (med 43 sedečimi športniki) in še 24.mesto v slalomu (med 37 sotekmovalci).

Predtekmovalec v Kranjski Gori

Pomemben mejnik v Jerneji karieri pa je bil tudi nastop (pa čeprav kot predtekmovalec) na tekmah svetovnega pokala v Kranjski Gori januarja letos.

Nad delom Slivnika bdi trenerski dvojec Roman Podlipnik&Uroš Pogačnik, pri delovanju ekipe pomagata Roman in Gal Jakič.

Print Friendly, PDF & Email