Po končanem državnem prvenstvu v košarki na vozičkih, so se ekipe 16. aprila 2016 v športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti pomerile še za tradicionalni Pokal Zveze paraplegikov Slovenije. Letošnje pokalno tekmovanje je bilo že petnajsto po vrsti, pet let pa ga košarkaši posvečajo tudi košarkašu ter prvemu in častnemu predsedniku Zveze paraplegikov Slovenije Ivanu Peršaku. Turnir, ki so ga tokrat posvetili tudi Dnevu paraplegikov je v organizaciji ZPS pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Za zaključno lovoriko so se pomerile štiri ekipe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naslov v Ljubljano (foto: ZPS)

V prvi tekmi predtekmovanja sta se pod koši srečali kombinirana ekipa gorenjskih in dolenjskih košarkašev DP KR-NM in ekipa DP Maribor Palfinger Marine. Po izenačeni igri prvega polčasa so na koncu s 57:51 slavili Mariborčani.
Druga tekma je zmago prinesla ekipi DP Ljubljana Mercator, ki je ekipo DP Celje Thermana brez težav ugnala z 58:44.
Za tretje mesto sta se pomerili poraženki DP KR-NM in DP Celje Thermana. Boljši so bili Celjani, ki so z rezultatom 57:46 osvojili tretje mesto.

Na tokratnem tekmovanju za pokal Zveze je bila ekipa DP Ljubljana Mercator nepremagljiva. V finalnem boju je z rezultatom 67:39 suvereno premagala DP Maribor Palfinger Marine in poleg naslova državih prvakov osvojila tudi Pokal Zveze paraplegikov Slovenije.
Tekme sta sodila Franci Šafarič (SLO) in Dražen Štrok (HR).

Print Friendly, PDF & Email