Prvi vikend junija nas je ustavilo vreme. Zato bomo malce z zamikom, a nič manj srčno in odločno, obeležili sto dni do začetka paraolimpijskih iger v Riu. V svojo sredino vas vabijo športniki in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite. Pripravili smo ParaFest, ki bo:

v parku Tivoli, Ljubljana
v petek, 17. junija 2016
od 16:00 do 19:00

Asi na ParaFestu

V Rio de Janeiru se bo od 7. do 18. septembra zbralo več kot 4000 najboljših športnikov invalidov iz 176 svetovnih držav, ki bodo poskušali dokazati, da so se prav oni v preteklih štirih letih pripravljali hitreje, več in intenzivneje od svojih nasprotnikov. Od triindvajsetih športnih panogah, kolikor jih bo na sporedu v Riu, bodo slovenski paraolimpijci merili moči v petih – atletiki, plavanju,lokostrelstvu, parakolesarstvu in parakajaku.

Kakšne so specifike vsakega od teh športov, kako je možno na kolesu uporabljati le roke in doseči hitrost 60 km/h, ali kako slepi vozniki vedo, da so prišli do konca bazena, ko plavajo nam bodo razkrili Darko Đurić, Primož Jeralič, Franček Gorazd Tiršek, Dejan Fabčič in njihovi kolegi, ki vas v petek, 17. junija, pričakujejo v Tivoliju. Zbrane bo uvodoma nagovoril Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Izjemna fotografska razstava

Pripravljeni program je namenjen starim in mladim obiskovalcem. Tako bo na primer, generalni partner Zveze, Zavarovalnica Triglav, organiziral otroški zabavni kotiček, Lidl Slovenija pa  vabi na ogled fotografske razstave paraolimpijski športov, ki je najava večjega projekta, ki ga Lidl Slovenija pripravlja v sodelovanju s mladim fotografom Nejcem Balantičem. V svojo sredo vas bo povabil tudi  simpatični Zdravko.

Dogodku se bodo pridružili tudi nekateri slovenski športniki, ki bodo vzpodbujali svoje kolege, nekaj pa se jih bo z njimi tudi pomerilo. Potem pa boste tudi sami lahko preizkušali določene paraolimpijske discipline in osvojili kakšno nagrado. Pridite torej, seznanite se s paraolimpijskimi športi in dajte svojo podporo našim paraolimpijcem. Vidimo se v petek, 17. junija od 16. ure naprej v Tivoliju!

Print Friendly, PDF & Email