Danes organiziramo novinarsko konferenco, kjer bomo predstavili projekt Aktivni, zdravi in zadovoljni ter vse aktivnosti, ki so bile v minulih mesecih povezane s tem projektom. Ob 11. uri se bomo zbrali v prostorih CIRIUS Kamnik (Novi trg 43a, 1241 Kamnik).

AZZ-logo-si

“Projekt je bil zastavljen s ciljem vzpostavitev in izvajanja novih gibalnih programov za različne starosti invalidov (od predšolskega obdobja do obdobja starosti). V projektu smo želeli doseči tudi večjo usposobljenost strokovnih delavcev na področju športa, izobraževanja in zdravstva, ki soustvarjajo in vodijo gibalne programe na invalide,” je povedala vodja projekta dr. Tjaša Filipčič.

Projekt je bil voden s strani ZŠIS-POK, partnerji v projektu pa so bili: VALNESFJORD HELSESPORTSSENTER (Norveška),URI SOČA, Zavod za šport RS Planica, Center Dolfke Boštjančič Draga, Cirius Kamnik. V okviru projekta so sodelovali tudi različni drugi pridruženi izvajalci: strokovnjaki iz CIRIUS Vipava, Zavoda za slepe in slabovidne, ŠD invalid, SOS (Specialna olimpijada Slovenije).

V okviru projekta smo dosegli zastavljene kazalnike. Izpostavljamo deset najbolj odmevnih:

  1. Prilagodili in izvedli smo 20 prilagojenih programov Mali sonček, Zlati sonček, Krpan, kjer je bilo vključenih veliko število otrok, učencev in mladostnikov invalidov
  2. Pripravili smo priročnik, kjer so zapisane vse prilagoditve gibalnih dejavnosti
  3. Prilagodili in izvedli smo program Naučimo se plavati, kjer je bilo vključeno večje število otrok in mladostnikov
  4. Pripravili smo priročnik različnih športnih programov za odrasle in invalide starostnike. Vsebine so bile že posredovane različnim organizacijam, ki imajo v svojih programih vključene tudi gibalno/športne programe (ZDIS, ZCVIS)
  5. Izvedli smo 30 programov za invalide, kjer je bilo vključen 300 posameznikov
  6. Izvedli smo 20 srečanj s predstavniki invalidskih organizacij, ki skrbijo tudi za gibalno/športne programe
  7. Zapisali smo 2 kataloga, kjer invalidi lahko najdejo organizacije ali panožne športne klube, ki izvajajo gibalno/športne programe za invalide
  8. V okviru usposabljanja smo vsebine predstavili športnim pedagogom na Posvetu športnih pedagogov Slovenije; vsebine predstavili specialnim pedagogom v okviru Posveta specialnih pedagogov Slovenije, predstavili vsebine bodočim učiteljem razrednega pouka in bodočim specialnim pedagogom na Pef.
  9. Vsebine smo predstavili v okviru kurikularnih skupin na Zavodu za šolstvo
  10. Vsebine smo predstavili v okviru skupin v CIRIUS Kamnik, Vipava in Centra za usposabljanje, delo, varstvo Dolfke Boštjančič Draga

    1101_azz_tabela

Print Friendly, PDF & Email