Slovenska boccia reprezentanca je nastopila na odprtem svetovnem prvenstvu, kjer je sodelovalo 106 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 držav. Ob tem velja izpostaviti izvrstno 13. mesto Matjaža Bartola, nastopila sta še Natalie Finkšt in Jakob Škantelj.

0407_boccia_00

Pohvale za Matjaža

„Nismo se ravno najbolje odrezali, pa vendarle smo v kategoriji BC4 individualno prišli v osmino finala, kar je zadovoljilo naša pričakovanja, tako da se nismo vrnili domov razočarani. Osvojiti zmago in igrati proti najboljšim tekmovalcem sveta je neverjetna izkušnja. Izkušnja, iz katere se veliko naučiš, pa če zmagaš ali izgubiš, saj so bile vse igre na izredno visokem nivoju, kar so priznali tudi naši nasprotniki. Zelo tanka je črta med zmago in porazom, veliko k zmagi pripomorejo tudi izkušnje, ki si jih tekmovalci nabirajo na tekmovanjih. Nam so izkušnje iz tekmovanj v Nemčiji in na Češkem prišle zelo prav,“ je po koncu nastopa dejala selektorica Barbara Zabukovec.

8. mesto v dvojicah

V parih BC4 so naši boccarji tekmovali proti  Portugalski, Kanadi in Braziliji, ki na svetovni lestvici kotirajo med 3. in 9. mestom. Kljub dobri igri so vsem priznali premoč in zasedli končno 8. mesto.

„Slab priokus pa smo si popravili na individualnem delu tekmovanja, saj se je Matjaž Bartol uvrstil v osmino finala, kjer je kljub sijajni igri izgubil proti Portugalcu Vieiri in na koncu zasedel 13. mesto med 22 igralci. Jakob Škantelj in Natalie Finkšt pa se v nadaljnje tekmovanje nista uvrstila, Jakob je v kategoriji BC4 izgubil proti Durkoviču, Dos Santosu in Balcovi in na koncu zasedel 22. mesto, Natalie pa je v kategoriji BC2 izgubila tekme proti Sugimuri in Urbanskemu in na koncu zasedla 23. mesto,“ še doda selektorica.

Ambicij pa naši ekipi ne manjka.

„Vem, da se večina reprezentanc sedaj orientira na Rio 2016, kamor mi ne gremo, so pa naši cilji že uprti v naslednje paraolimpijske igre v Tokiu 2020. Sedaj si bomo vzeli malo premora, nato pa nadaljevali našo športno pot z novimi idejami, zagonom in izkušnjami, ki smo jih pridobili na teh tekmovanjih in tudi uradno začeli priprave na naslednji paraolimpijski cikel. Svoje so dodali še organizatorji: slikali smo se z olimpijsko baklo, ki so jo s sabo prinesli Brazilci, pa Matjaž je dal intervju in povabil vse v Rio. Sylvia Finkšt je komentirala tekmo v live – stream prenosu. Res lepo tekmovanje, korektno izpeljano, pohvala organizatorju,“ je še dodala Barbara Zabukovec.

:: Uradni rezultati tekmovanja

 

Print Friendly, PDF & Email