Predsednik republike Borut Pahor je danes na OŠ Vide Pregarc podelil jabolko navdiha manekenu AlenuKobilici, priznani kuharici Ani Roš, nogometnemu sodniku Damirju Skomini in podjetnici Urški Sršen. Njihovi izjemni dosežki presegajo povprečnost, navdihujejo zlasti mlade ljudi in delajo našo družbo v celoti boljšo, je dejal Pahor.

Alen Kobilica

Navdih za vse nas

Pahor se je zahvalil ravnateljici Osnovne šole (OŠ) Vide Pregarc, da je sprejela njegovo prošnjo, da enkrat za spremembo prav ob začetku šolskega leta te nagrade, ki jih sicer podeljuje v dvorani predsedniške palače, podeli v prostorih osnovne šole.

“Tukaj imate danes privilegij videti štiri izjemne osebnosti, ki pomenijo navdih za vse nas, zlasti za vas. Bodite pogumni, samozavestni, stremite za priložnostmi, imejte sanje in cilje, hkrati bodite dobri in pošteni ljudje,” je učencem svetoval Pahor. Zaželel jim je, da se imajo v šoli lepo, ravnateljici Katji Arzenšek Konjajevi pa je podaril slovensko (svileno) zastavo.

Vidim cilj

Kobilico smo najprej poznali kot svetovno priznanega manekena, danes občudujemo njegovo duhovno moč, trdnost, srčnost in delo, ki ga opravlja kot mentor in ambasador otrok s posebnimi potrebami. Po tistem, ko je leta 2008 ostal brez vida, je ustanovil center z imenom Vidim cilj. Kobilica ima pogum, voljo, pa tudi sposobnost, da vedno naredi najboljše in da premika meje, so zapisali v utemeljitvi.

“Ni hudo, če ne vidiš. Hudo je, če nimaš vizije in želje po življenju,” je dejal Kobilica, ki ga je življenje postavilo pred mnoge preizkušnje. Za uspeh v življenju ni nobenih pravil, pomembno sta znanje in vztrajnost, je dejal Kobilica in mladim položil na srce, da nikoli ne obupajo in vztrajajo do konca. Alen je uspešen paratriatlonec.

Print Friendly, PDF & Email