V naši paraolimpijski reprezentanci nadaljujejo z vadbo in pripravami na nastope. Dejan Fabčič je prevzel kajak, ki mu ga je zagotovil proizvajalec plovil Nelo. Po ureditvi nastavitev je opravil trening na jezero Lago. Vadi lahko med 13. in 15. uro, ostali termini so namenjeni veslačem.

V ekipi kolesarja Primoža Jeraliča so se odločili so se, da ne bodo več koristili letalske baze, ker je »kot bi Darko Đurić treniral v otroškem bazenčku«, zato so odšli na trening na Pontal.

Darko vadi na štirih lokacijah, saj menjajo bazene, ki jih imajo na razpolago. Vadba poteka brez težav. S treningi nadaljujejo tudi strelci. Veselka Pevec je imela težave s puško (skrivljen nastavek za diopter). Nekako so zadevo poravnali in je zadeva rešena.

Maratonec Sandi Novak in ekipa je danes vadila v letalski bazi (letalsko oporišče), a jim ni bilo všeč. Problem je, ker so prve štiri proge rezervirane za tekmovalce v vozičkih, trenirajo na zunanjih progah, ki so po daljavi in razdalji nekoliko drugačne in je potrebno preračunavati. Za Sandija ni primerna niti vadba na štadionu, zato bodo raje trenirali v fitnesu na stezi ali pa na terenih okrog vasi.

Sinoči je v vas pripotovala tudi novinarska ekipa, ki bo spremljala igre – Tomaž Bregar (STA), Marko Pangerc (Val 202 Radio Slovenija) in Vid Ponikvar (fotograf ZŠIS-POK), v jutri pa pride še Antonija Ražen (TV Slovenija).

Print Friendly, PDF & Email