Plavalec Darko Đurić je prvi slovenski športnik, ki je nastopil na paraolimpijskih igrah v Riu. V predtekmovanju na 100 metrov prosto v kategoriji S4 je dosegel četrti čas in se zanesljivo uvrstil v večerni finale.

Darko Duric of Slovenia competes in Swimming Men's 100m Freestyle - S4 Heat during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 8, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Đurić je plaval v drugi predtekmovalni skupini in dosegel tretji čas, njegov dosežek 1:28,26 pa je bil skupno četrti, tako da se je zanesljivo uvrstil v finale v eni od svojih najmočnejših disciplin. Ta bo na sporedu ob 18.35 po lokalnem času oziroma ob 23.35 po slovenskem.

“S samim plavanjem sem relativno zadovoljen, ni bilo tisto, kar sem pričakoval sam od sebe, a s četrtim časom sem v finalu, tudi pozicija je dobra. Danes sem odplaval z lahkoto in mislim, da sem v finalu sposoben še dvigniti ritem,” je po prvem nastopu v olimpijskem bazenu v Riu dejal Đurić. Edini slovenski plavalec v Riu se v sredo ni udeležil slavnostnega odprtja iger, kar se je izkazalo za dobro določitev, saj je bil danes spočit in dobro pripravljen na nastop.

“Trije smo prišli s podobnim časom v finale. Osredotočiti se moram nase in na svoje plavanje, pa rezultat ne bo izostal,” je še dejal Đurić.

Pred njim so bili v kvalifikacijah Kitajec Zhipeng Jin z 1:26,77, Južnokorejec Jo Gi Seong (1:26,82) in Francoz David Smetanine (1:28,10).

V Riu bo prvi tekmovalni dan od slovenskih športnikov nastopil še strelec Franc Pinter; na strelišču Deodoro ga kvalifikacije z zračno puško stoje v disciplini R1 čaka ob 17. uri po slovenskem času, če se bo uvrstil v finale, pa bo ta nastop ob 19.30.

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email