Super strelska sobota, v bazen tudi Đurić

Super strelska sobota, v bazen tudi Đurić

Paraolimpijske igre v Riu so z drugim dnem tekmovanj že v pravem ritmu, ki pa ga vsaj danes slovenski tekmovalci ne bodo občutili. Petek je namreč zanje tekmovalno prost dan, zato pa bo sobota precej naporna, z nastopi več kot polovice celotne slovenske zasedbe v Braziliji.

France Gorazd Tirsek - Nani, Franc Pinter - Anco, Veselka Pevec and Damjan Pavlin of Slovenia during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 8, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Pričakovali več

Prost dan seveda ne pomeni, da športniki nimajo obveznosti. Priprave na tekmovanja, ki jih še čakajo, so v polnem teku, nekateri so treninge in zadnje priprave pred igrami že zamenjali za protokol pred tekmami. Tako imajo strelci v centru Deodoro že ustaljen ritem uradnih treningov, ki jih izvajajo dan pred nastopom v svoji disciplini, na nove nastope, čakajo ga še trije, se pripravlja tudi plavalec Darko Đurić. Strelske nastope je začel izkušeni veteran Franc Pinter, ki je v svoji najboljši disciplini R1 z zračno puško stoje zasedel 11. mesto; v slovenski reprezentanci je bilo čutiti manjše razočaranje, ker je priljubljeni Ančo ostal brez finala, a so obenem že pogledali naprej.

Sobota bo za strelce kar “super sobota”, saj bodo na delu vsi štirje, ki so v Riu. Pinter bo nastopil v disciplini R3 z zračno puško stoje v kategoriji SH1, v enaki disciplini v kategoriji SH2 pa bodo streljali kar trije, Veselka Pevec, Damjan Pavlin in Franček Gorazd Tiršek. Slednji je prav v tej disciplini v Londonu 2012 osvojil srebrno medaljo.

Formo prinesel s sabo

“Med Londonom in Riom ne vidim kakšne posebne primerjave, morda le to, da so spet paraolimpijske igre z najboljšimi športniki sveta. Tu so res samo najboljši, a se je treba zavedati, da se pred samim nastopom nečesa novega ne da naučiti. Formo, znanje in izkušnje je treba prinesti s seboj,” je o svojem prvem nastopu dejal Tiršek.

“Nastopijo vsi trije naši SH2 strelci. Vsi so konkurenčni, mogoče v tem položaju stoje še posebej Tiršek in Veselka Pevec. Tudi mi se nadejamo super sobote, a mi gremo na vsako tekmo z upanjem, da bo to super dan, kaj pa potem prinese, se pokaže na strelišču,” pa je pomemben dan svoje ekipe pospremila trenerka Polona Sladič.

Darko na 50 m delfin

Plavalec Đurić bo v bazenu prav tako že dopoldne po lokalnem času. Čaka ga nastop na 50 metrov delfin v kategoriji S4. Ta disciplina sicer ne sodi med njegove najmočnejše, po zanj nesrečnem razpletu in razočaranju na uvodni preizkušnji iger, ko je na 100 metrov prosto osvojil peto mesto in za las ostal brez tako želene medalje, pa bo pozneje vse moči usmeril v zanj ključno preizkušnjo na 200 metrov prosto.

“Dobro je, ker ima štiri dni do 200 prosto. Na 50 delfin bo nastopil, ker je svetovni rekorder in bo skušal to nadgraditi, vsekakor pa je pripravljen tudi na distanco,” pa je plavalni trener Alen Kramar opisal priprave Đurića na drugi nastop.

Darko Duric of Slovenia competes in Swimming Men's 100m Freestyle - S4 Heat during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 8, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Đurić bo tekmo v olimpijskem bazenu začel ob 10. uri po brazilskem času oziroma ob 17. po slovenskem, morebitni finale ga čaka ob 18. oziroma 23. uri. Strelci pa bodo spored v Deodoru s kvalifikacijami začeli ob 9.30 (14.30 po slovenskem času), finalni del pa ob 11.45 (16.45).

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email
2021-05-13T01:01:24+02:00

Share This Story, Choose Your Platform!

test

fwdwwgiguwgh
Go to Top