Pinter pristal na 18. mestu

/, Zadnje novice/Pinter pristal na 18. mestu

Pinter pristal na 18. mestu

Na paraolimpijskih igrah v Riu se začenja zadnji teden tekmovanj. Danes je bil od slovenske osmerice v tekmovalnih arenah le strelec Franc Pinter, ki je nastopil v disciplini R7 v kategoriji SH1 v trojnem položaju z malokalibrsko puško. Osvojil je 18. mesto.

Franc Pinter - Anco of Slovenia during Qualification of R7 - Men's 50m Rifle 3 Positions SH1 on day 5 during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 12, 2016 in Olympic Shooting Centre, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Strelci so v Riu poskrbeli za doslej največji uspeh Slovenije na igrah, ko so pred dvema dnevoma osvojili zlato in srebrno medaljo z zračno puško stoje. V prvem delu iger v Braziliji imajo sicer slovenski športniki nastope samo v dveh panogah, poleg strelcev je aktiven še plavalec Darko Đurić, se pa bližajo nastopi še preostale trojice, kolesarja Primoža Jeraliča, kajakaša Dejana Fabčiča in maratonca Sandija Novaka, ki pa bo tekmoval prav zadnji dan iger 18. septembra.

Danes je bil v ospredju Pinterjev nastop; zanj je to druga najmočnejša disciplina, po tisti z zračno puško stoje, kjer je v Riu osvojil 11. mesto, je danes potihoma računal na uvrstitev v finale.

Napaka Pinterja

Začel je dobro in po prvem položaju kleče že bil med osmerico finalistov. Toda že takrat je naredil napako, ki pri strelcih, še posebej na 50 metrov, niti ni tako redka. Enega od strelov je usmeril v sosednjo tarčo, sicer dobro zadel, a po pravilih je sledil odbitek desetih krogov.

“To se zgodi, ko si skoncentriran. Puško sem nameril, pogledal skozi diopter in videl, da je namerjeno in sem sprožil. Potem pa sem ugotovil, da je bila druga tarča … Zaslonko imam narejeno tako, da ne vidim nobene številke naokrog. Misliš samo, kako boš imel lepo piko, na koncu pa si v drugi tarči,” je slovenski strelec opisal napako.

Takšnega zaostanka ni mogel več nadoknaditi, je pa športno priznal, da nastop ni bil najboljši, tako da bi tudi brez te napake težko prišel med osmerico finalistov, za nameček je pri zadnjem položaju stoje spet imel nekaj težav s krči.

Vnovič krči

“Krči so del mojega streljanja, včasih se lahko nadzorujejo, včasih ne. Včasih začne cukati, kar pri strelstvu ni v redu in lahko padejo tudi sedmice. Tudi jaz sem pričakoval, da bom med prvimi osmimi tudi po 120. strelu, a žal ni šlo. Na koncu moram priznati, da sem slabo streljal, ker pač nisem v finalu,” je najizkušenejši slovenski strelec v Riu ocenil tekmo.

Na koncu je za 18. mesto zbral 1122 krogov (373 po odbitku desetih kleče, 383 leže in 366 stoje). Najboljši v kvalifikacijah je bil Srb Laslo Suranji z novim paraolimpijskim rekordom 1165 krogov.

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email
2016-10-22T13:58:23+00:00 12. september, 2016|

test

fwdwwgiguwgh