Na Valu 202, ki pozorno spremlja tudi naše nastope v Riu de Janeiru, bodo danes vnovič izbiraki ime tedna. Kandidati so trije, možnosti za glasovanje pa naslednje: glasujete lahko v spletni anketi, pokličete v studio ali pošljete SMS.

Jaka Tušek, raziskovalec Laboratorija za hlajenje in daljinsko energetiko Fakultete za strojništvo, kjer so razvili prvi učinkoviti prototip elastokalorične toplotne črpalke na svetu, ki bi lahko pomenila revolucijo pri hlajenju procesorjev in strežnikov pa tudi električnih vozil. Izsledke so objavili v ugledni reviji Nature. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

Veselka Pevec, strelka, ki je na paraolimpijskih igrah v Riu z zračno puško stoje v dramatičnem finalu v disciplini R4 osvojila zlato olimpijsko kolajno. To je zanjo prva medalja na največjih tekmovanjih za športnike invalide. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Franček Gorazd Tiršek, strelec, ki je paraolimpijskih igrah v Riu v boju s kolegico iz reprezentance Veselko za las izgubil zlato medaljo. Z drugo zaporedno srebrno medaljo na POI je poskrbel za nepozaben dvojni dvig slovenske zastave ob razglasitvi zmagovalcev. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.) (vir: Val 202)

Za poslano SMS sporočilo so na Valu 202 še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjajo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah.

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email