Tudi današnji program slovenskih nastopov na 15. paraolimpijskih igrah je pester. Z nastopom Franca Pinterja Anča MK leže (med 14.30 in 17.15) bodo s svojim nastopi končali v strelski reprezentanci. Še drugič se bo na igrah preizkusil Dejan Fabčič. Leta 2008 je plaval v Pekingu, danes pa ob 14.30 med deseterico parakajakašev lovi odmeven rezultat, naprej napredovanje, potem pa še precej več. Medtem ko Pinter (na svojih sedmih igrah) in Fabčič precej izkušenj že premoreta, pa bo debitiral parakolesar Primož Jeralič. Danes ga čaka kronometer (med 13.00 in 16.30).

1409_fabcic_01

V družbi rib

„Dali bomo vse od sebe. Počutim se dobro, proga je dobra. Sprva je bilo malce težav, ker nisem bil vajen, da okoli mene iz vode skačejo ribe,“ je dejal Fabčič, ki je imel s trenerko Nino Mozetič dovolj časa za adaptacijo in trening.

„Prišli smo tako zgodaj, da smo naredili še en ciklus težkih treningov. V soboto sem počival, v zadnjem delu pa smo opravili specifične priprave na tekmo. Predvsem je tu pomembna nastavitev čolna, za kar smo porabili cel dan. V zadnjih dneh je bil bistven počitek,“ nadaljuje Fabčič, ki se je dotaknil tudi pričakovanj: „OI prinesejo dodaten pritisk, to bo jasno na dan tekme. Zbranih pa nas je 10 najboljših. Prevelikih presenečenj ne pričakujem. Dva imata prednost pred vsemi, ostalih šest, sedem pa se nas bo udarilo za bron!“

Ob 14.20

„S trenerjem Aleksejem Dolinškom sva do srede prejšnjega tedna trdo delala, potem sva popustila v želji, da se telo regenerira. Naredila sva veliko, sem pripravljen,“ pa pred štartom kronometra pravi Primož Jeralič, ki bo danes na štartu ob 14.20.

1409_jeralic_00

„V zadnjih nekaj dneh treniral na letališču, ki je idealna rešitev, ko govorimo o varnosti. A nekaterih treningov tam ne moreš izvesti. Trener se je zato povezal z domačini, kar nekaj kolesarjev je med njimi. Predlagali so nam kar nekaj tras zunaj mesta, vse sva s pridom izkoristila in kolesarila po podeželju,“ še doda Primož, ki je z mislimi pri debiju:

„Trasa je hitra in ravninska, danes bo nekaj bočnega vetra. Sicer pa: danes damo vse in še več od sebe!“

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email